Veckans 5 mest lästa: När det inte riktigt går som man tänkt sig!

Här kommer förra veckans mest lästa inlägg. Från en klassisk start i America's Cup och ett världsrekord i surfing till ett klipp fullspäckat med misslyckade seglingsförsök.


5. Video: Den bästa starten i America's Cups historia?

En klassiker. Det är svårt att säga om det är den bästa, men det är förmodligen den mest sedda pre-starten i Cupens historia med 200.000 visningar på Youtube. Spithill fullkomligt snurrar upp Oracles Chris Dickson på läktaren i en av semifinalerna av Louis Vuitton Cup 2007.

4. Surfare slår världsrekord - största vågen som någonsin surfats (VIDEO)

Den professionella surfaren Rodrigo Koxa har satt ett nytt världsrekord för den största vågon som någonsin surfats. Detta enligt en panel med domare från World Surf League (WSL).

3. CIRCE FRÅN FINLAND FIRAR ATT DET ÄR 50 ÅR SEDAN HON SEGLADE SITT FÖRSTA GOTLAND RUNT

Två båtar med namnet Circe ställer upp i klassikernas Gotlandssegling, ÅFOR Classic. Båda är ritade av Sparkman & Stephens. Vi har tidigare skrivit om den Circe som byggdes på Neglingevarvet 1950, tog line honors i Fastnet och sedan såldes till USA. En Circe i lite mindre format byggdes på Ludwig Wilenius båtvarv i Borgå, Finland år 1966-1967.

2. Rán Racing dominerade första tävlingen med nya båten

Tio lag var med i första deltävlingen av 2018 års Fast40+ serie i Solent. Det blev åtta race på tre dagar i varierande förhållanden. Niklas Zennström Rán7 visade upp en imponerande fart och vann regattan. Alla visste att Rán Racing skulle bli farliga men att vinna efter bara en vecka i den nya båten är extremt imponerande.

1. Video: När det inte riktigt går som man tänkt sig!

Här bjuder vi på lite fredagsskratt. Tre minuter med klipp där det inte riktigt gått som man tänkt sig. Klippet med en nöjesseglare på stranden kanske är mer sorglig men de andra klippen kan man skratta gott åt. Trevligt helg!

Top