Så här följer du starten av ikoniska Route du Rhum

Nu är det äntligen dags för starten av ikoniska Route du Rhum - Destination Guadeloupe. Nedan har vi kokat ner förutsättningarna samt sammanställt de olika kanalerna som direktsänder. Enjoy!

Den som väntar på något gott, väntar inte för länge. Det ser ut som om den 12:e upplagan av Route du Rhum till sist kommer att seglas i fina (hanterbara) och inte minst spännande förhållanden. Första starten är planerad till 14:15 i eftermiddag. Prognosen visar på vindar mellan 13-15 knop, krabb sjö och 1-1,5 meter höga dyningar. Eventuellt också lite sol. Racet inleds med kryss. De snabbaste båtarna kommer att nå öppet hav sent ikväll och förutsättningarna där ute kan mycket väl innebära banrekord.

Illustration över startområdet: OC Sport - Pen Duick

Inte mindre än 120 länder (Sverige är dock inte ett av dem) sänder starten på TV mellan 13:25-16:00. Övriga går dock inte lottlösa då det är lätt att följa hela härligheten via hemsidan www.routedurhum.com och sociala medier. Nyhetsflödet kring tävlingen är imponerande och arrangören har lovat att även bjuda engelskt material.

Facebook (sänder starten): @routedurhum.officiel
Twitter (tweets): @RouteDuRhum
Instagram (stories): @route_du_rhum
Youtube (sänder starten): Route du Rhum - Destination Guadeloupe

Trackern, som du hittar via hemsidan, uppdateras inlednigsvis var 5:e minut för att 5 M väster om Cape Fréhel dra ner tempot till var 15:e minut fram till midnatt. Därefter uppdateras trackern varje timme fram till Guadeloupe.

Kommer du ihåg Boris Herrmann (Team Melizia) som gav Greta Thunberg skjuts över Atlanten till New York? Här delar han med sig av sina tankar inför starten.

Här är ytterligare tre artiklar för dig som vill grotta ner dig fullständigt:

Vem tror du vinner Route du Rhum?

Segla Route du Rhum - Destination Guadeloupe med Virtuel Regatta

Kul fakta om Route du Rhum - Destination Guadeloupe.

Top