Svensk dominans i Para Nordic Championship

Ett nytt format med nya båtar och två soliga dagar gjorde Para Nordic Championship till en tät och lyckad kappsegling. Det var tredje gången KSSS arrangerade ett Para NoM tillsammans med Skota Hem och det är alltid en lika positiv upplevelse. Och i år inte minst tack vare stora svenska framgångar.

Lördagen bjöd på stabil vind i det lägre registret medan söndagen hade mer skiftande vindar, i såväl styrka som riktning. Det som avgjorde var att lyckas hitta rytmen i skiftena. Och det gjorde Fia och Styrbjörn. Men det var ingen lättköpt seger, trots olika fysiska förutsättningar på land var det jämnt ute på Baggen. Fullt fokus och intensiv kamp präglade båda dagarnas segling, inte minst på söndagen då man kunde ana en viss övertändning hos några vilket resulterade i ett par tjuvstarter.

Till slut kunde dock ett podium fastställas med följande medaljörer:

1 Fia Fjelddahl och Styrbjörn Ekengren, SWE
2 Johan Flinck och Patric Fosengren, SWE
3 Mikael Ek och Richard Norén, SWE

Prispallen. Foto: Oskar Kihlborg

Para Nordic Championship var ett härligt samarbete mellan alla funktionärer från KSSS och Skota hem med stöd av Svenska och Norska Seglarförbunden samt Stockholms Seglarförbund. Fler fotografier från tävlingen signerade Oskar Kihlborg hittar du via www.ksss.se.

Top