Suneson gör comeback och dramatiken ökar i laserklassen inför OS!

På måndag drar världscupsäsongen i Europa igång med tävlingar på Mallorka. Tävlingarna är viktiga för många seglare med tanke på att tiden till OS börjar bli knapp. För vissa gäller det att hitta formen för att känna sig trygga när de står för start i Weymouth. I de klasser där ingen seglare är uttagen än, gäller det att imponera för att stärka sina aktier.


En av de klasser där det fortfarande är öppet är laser. Tidigare har du kunnat läsa ett resonemang om vem som åker till OS. Nu har det kommit en ny spelare i leken. En av Sveriges bästa laser seglare genom tiderna, med EM guld och VM silver på meritlistan, Karl Suneson(37 år) gör comeback! Karl har under våren varit tillbaka i båten som seglande tränare i GKSS och nu ska han, som inte inte seglat på heltid sen 2008, alltså tillbaka till hetluften. Det ska bli mycket intressant att se hur han placerar sig, är gammal äldst? Rasmus Myrgren som normalt brukar vara äldst i lasergrottan framstår nu nästan som en junior.

Övriga svenska i laserklassen är Johan Wigforss, Emil Cedergårdh, David Jonsson, Jesper Stålheim.

Även norrmännen har en hård batalj om OS-platsen i laser, där är det Kristian Ruth och Mattias Molatt som gör upp. Det har blivit lite extra rivalitet där sen Kristian, inför säsongen bröt med landslaget, för att få ha australensaren Brett Beyer som tränare. Läs mer om det på seilmagasinet

Även svenskarna som tidigare varit väldigt eniga om att det handlar om att samarbeta, börjar hitta egna vägar mot toppformen. Johan Wigforss har börjat jobba med John Harrysson som tränare, medan Emil Cedergårdh och Jesper Stålheim kört med Jan Steven Johanneson den senaste tiden på mallorka. Lite rivalitet ändå kanske? I SVT reportaget nedan inför VM i Perth är de dock fortfarande väldigt söta mot varandra.

Arrangörerna verkar vara redo för tävlingarna!

Top