Snart dags för Seapilot 2 Star

Nu är det snart dags för årets upplaga av Seapilot 2 Star - Måndag i nästa vecka startar över 100 båtar på shorthandedbanan Oxelösund-Visby-Oskarshamn-Oxelösund för tionde gången.

De flesta båtarna anländer till Oxelösund redan i helgen och regattamiddagen äts innan seglingen drar igång på söndag kväll. Starterna börjar 7 eller 8 på måndag morgonen och målgången förväntas bli natten eller tidig morgonkvist mellan onsdag och torsdag.

Om tävlingen 

Seapilot2star är en tuff double handed segeltävling vilket innebär att endast två personer per båt är med och tävlar. Allvar och tuffa förhållanden blandas med upplevelser, gemenskap och vänskap mellan både proffs, amatörer och familjer. Blandningen av deltagare är stor och skapar därmed stor dynamik i tävlingen.

Tävlingens huvudarrangör är Oxelösunds segelsällskap i samarbete med Wisby och Oskarshamns Segelsällskap.

Banan sträcker sig cirka 300 sjömil och har 2018 sin start 28/5 i Oxelösund med pitstop i Visby 29/5 och Oskarshamn 30/5 samt målgång 31/5 tillbaka i Oxelösund. Banan är alltså lång och eftersom det endast är 2 tävlande per båt innebär det en bitvis tuff påfrestning för seglarna ombord.

Tävlingen går att följa live med hjälp av Seapilot-appen eller på tävlingens hemsida (www.seapilot2star.se) eftersom ett krav för båtarna som ställer upp är att de ska ha AIS-sändare som visar båtens position. Detta gör tävlingen mycket mer spännande eftersom folk även på land också kan ta del av tävlingen dygnet runt. Några av båtarna kommer dessutom att vara utrustade med live-kameror så att det går att följa båtarna via online sändningar. Detta ökar spänningen i tävlingen ytterligare.

Om banan
Banan sträcker sig enligt följande: Oxelösund – Gustav Dalen – Visby – Västerviks Angöring – Blå Jungfrun – Oskarshamn – Blå Jungfrun – Gustav Dalen – Oxelösund.

Pitstop I i Visby och Pitstop II i Oskarshamn.

Top