Sea Eagle II ser dagens ljus

Royal Husman startar 2020 storstilat: igår öppnade det holländska varvet dörrarna till en av sina hangarer och vi fick för första gången se Sea Eagle II, världens största aluminiumyacht. 

Den 81 meter långa segelbåten, designad av Dykstra Naval Architects, men en interiör av Mark Whiteley Design, ska nu flyttas till Amsterdam där hon ska få en över 60 meter hög kolfiberrigg från Rondal Panamax innan man börjar besättningsutbildning och sjötester. 

Projektet, som initialt kallades RH400, såldes in redan 2016, men offentliggjordes officiellt på båtmässan i Monaco 2017, då det också avslöjades att båten beställts av en asiatisk kund: Dr Samuel Yin, en framgångsrik affärsman och filantrop från Taiwan, som tidigare köpt Sea Eagle från samma varv. 

Enligt designbriefen efterfrågade Yin en "världsomseglande, snabb, bekväm båt, med ett ikoniskt utseende". Ombord kommer det finnas plats för tolv gäster som tas omhand om av 13 besättningsmedlemmar. 

"Det kanske ser ut som en modern segelbåt nu, men om 50 år kommer hon att vara en klassiker" sa Dykstra Naval Architects

Top