Sailing La Vagabonde: en regning dag på havet

Ni vet väl att en regning dag på havet är bättre än solig dag på land? 

Vi hänger med Sailing La Vagabonde när de beger sig av från Block Island mot Rhode Islande mitt i ett regnoväder, och trots att det blir lite stökigt ombord (glöm aldrig att sjöstuva folk), så längtar vi ut på havet. Att få ta en tupplur ombord är kanske det bästa i världen. 

Om Rhode Island 

Rhode Island, officiellt The State of Rhode Island and Providence Plantations, är en delstat i östra USA med huvudstaden Providence. Rhode Island tillhör New England och som kolonin Rhode Island och Providenceplantagen var den en av de 13 kolonier som gjorde uppror mot britterna under amerikanska revolutionen. Det är geografiskt sett den minsta delstaten i USA.

Delstaten bestod från början av Providence Plantations, som ingick i staden Providence, och Rhode Island (även kallad Aquidneck Island), där städerna Newport, Middletown och Portsmouth ligger. Större delen av delstaten ligger på fastlandet. Det förkortade namnet Rhode Island (island är engelska för ö) leder ibland till det felaktiga antagandet att hela staten ligger på en ö.

Rhode Island är känt som "havsstaten" (engelska: The Ocean State) med tanke på dess sjöhistoria samt att havet inte är längre bort än 50 km var man än befinner sig i delstaten.

Top