Rut vann VM i Andunge

Västkustmästerskapen (VM) i Andungesegling seglades den 1-2 juli i Stenungsund. Vi gratulerar Kent Holzner och Tomas Nordqvist som efter en dag på vattnet och totalt fem seglingar lyckades ta sig högst upp på pallen med sin Rut (SWE).

Efter många veckor av härligt högtrycksväder närmade sig ett lågtryck västerifrån. Med den hittills störst andelen av trailerburna båtar var inte frågan så mycket om det skulle gå att segla till mästerskapen i Stenungsund som om det skulle gå att genomföra seglingarna. Första tävlingsdagen kom med betydligt bättre väder än förutspått. Seglingsledningen tog det kloka beslutet att försöka genomföra fem seglingar med tanke på osäkerheten om det alls skulle gå att segla under söndagen. Och mycket riktigt, söndagens seglingar ställdes in redan på skepparmötet.

Av arton anmälda deltagare kom sjutton till start, varav de flesta från Västkusten. Flottan kunde också glädjas åt flera nya andungeseglare, två norska besättningar, varav en ensamseglare, samt en besättning från Stockholm.

Tomas Nordqvist och Kent Holzner i SWE 134vann totalt med tre förstaplaceringar, en andra plats och en fjärdeplacering. Tvåa kom SWE 15 tillika bästa träandunge, seglad av andungenestorn Leif Sjögren med gastarna Astrid Sjögren och Arne Wolgast.

Västkustmästarna Tomas Nordkvist och Kent Holzner. Foto: www.andunge.se

Västkustmästerskapspalllen:

1. Kent Holzner och Tomas Nordqvist, SWE 134, Rut
2. Leif Sjögren, Arne Wolgast och Astrid Sjögren, SWE 15, Quaque
3. Pål Persen och Runar Borge, NOR 111, Super Duck
4. Claes-Henrik Möse och Lotte Waller, SWE 115, Ester

Mer om mästerskapet hittar du på www.andunge.se.

Nästan alla deltagarna samlade efter prisutdelningen. Foto: www.andunge.se

Top