Rán Racing dominerade första tävlingen med nya båten

Tio lag var med i första deltävlingen av 2018 års Fast40+ serie i Solent. Det blev åtta race på tre dagar i varierande förhållanden. Niklas Zennström Rán7 visade upp en imponerande fart och vann regattan. Alla visste att Rán Racing skulle bli farliga men att vinna efter bara en vecka i den nya båten är extremt imponerande.

Zennström kommenterar: ”Vi började träna för bara en vecka sedan och de träningsdagarna var viktiga, vi hade en brant utvecklingskurva men båten känns bra och racen var fantastiska. I lättvinden har vi fortfarande mycket att jobba på men nu har vi tid att lyfta upp båten imorgon och fortsätta arbetet med att få henne redo för nästa tävling.”

Tävlingsledare Stuart Childerley sade: ”Vi hade en grym helg, vädret gav oss lite av allt, lagen fick använda hela sin uppsättning segel och göra alla typer av manövrar så det gav dem tillräckligt att tänka på. Vi fick se bra prestationer från alla lag, men även rum för utveckling, så allt som allt; en bra start på säsongen. Vi testade lite nya saker idag - en halvvindsstart och en länsstart för att få lite förändring. Jag tror att lagen tyckte om det.

Det andra svensklaget Elvis kom 9a. Kolla in klippet från ett av deras race nedan.

Top