Pen Duick VI i täten av sista slutspurten

Ovanliga väderfenomen har varit en röd tråd genom hela McIntyre Ocean Globe Race. Den senast utmaningen bjöd det azoriska högtrycket på. Nu verkar det dock som om Marie Tabarlys Pen Duick VI har lyckats slita sig loss och haka på en front som, om de har tur, kan ta dem hela vägen till mål. I skrivande stund har Pen Duick VI goda chanser att ta hem den fjärde och sista etappen. Kanske kan de också knipa IRC.

Fotografiet ovan: Pen Duick VI:s skeppare Marie Tabarly ser rätt nöjd ut med att ha hoppat på tåget mot Royal Yacht Squadrons mållinje utanför Cowes.

Pen Duick VI:s närmaste rivaler är L'Esprit d'Equipe och Translated 9. I skrivande stund är ETA den 11 april. Allt om racet och lite till hittar du via oceangloberace.com.

I klippet nedan har Marie med besättning varit på vattnet i cirka fyra veckor. Hon berättar bland annat om ett tjugotal frustrerande högtryckssystem som satt käppar i hjulen, men också att laget just nu njuter av farter kring 10 knop. Hon känner sig också nöjd med försprånget till de andra båtarna.

Varje dag bjuder Don McIntyre på en "tracker update". Här är den senaste:

Top