OS-MEDALJÖR SIGNAD FÖR AKZONOBEL

Hon har tagit guld i OS i Rio och är dotter till legenden Torben Grael, en av Brasiliens mest framgångsrika OS-seglare genom tiderna, så inte undra på att Martine Grael har signats för Team AkzoNobel i Volvo Ocean Race.

Martine Grael är 26-åringen från Brasilien som gjorde storslam i OS i Rio när hon tog hem guldet i 49er FX. Nu när hon mönstrar på AkzoNobels båt blir det tillsammans med tre av männen som ingick i hennes fars lag omborg Ericsson 4; brittiska navigatören Jules Salter, nyzeeländska Brad Jackson och brasilianren Joca Signorini.

Grael blir första kvinnan från Brasilien någonsin att segla ett Volvo Ocean Race och det blir ett stort steg upp från 49ern, men det är något hon ser framemot. 

- Att ta steget från 49er FX till Volvo Ocean Race med Team AkzoNobel är en spännande möjlighet för mig att vidga min seglingserfarenhet och träningsnivå, säger Grael. Mitt mål är att så snabbt som möjligt få en bra inblick av båten och lära mig finesserna för att prestera på topp. 

Skepparen Simeon Tienpont är mycket nöjd över att ha ännu en ung talang med ombord och menar att hon troligen kommer kunna tillföra mycket till laget. Han säger också att Grael är en riktig vinnarskalle, men att hennes humor och humör även bidrar till god stämning ombord.

Läs mer om vad Martine Grael tycker om sin Volvo Ocean Race-satsning på www.volvooceanrace.com.

Top