Nytt ögongodis från Vitters Shipyard: Project 3093

I slutet av september avslöjade Vitters Shipyard ett nytt projekt med beteckningen 3093; en 44 meter lång sloop, tillika snabb cruisier, som planeras stå klar våren 2024.

Yachten är resultatet av ett samarbete mellan de tre parterna Reichel Pugh Yacht Design (marin formgivare), Design Unlimited (interiör) och Vitters Shipyard. Därifrån har ägaren fått komma med sina synpunkter och önskemål.

Foto: Vitters Shipyard

Designen är modern och sportig på samma gång, med vackra, dynamiska linjer exteriört och dubbelrattar. Komforten är exceptionell (vi tvivlar inte på det alls) och stilen inne i båten fashionabelt tidlös.

Foto: Vitters Shipyard

Exempel på huvuddrag är den eleganta överbyggnaden med 360 graders utsikt och fönstertak vilket möjliggör delaktighet i seglingen från salongen. Yachten har två uteserveringar och en lounge dedikerad för solbad. Aktern kan snabbt och lätt förvandlas till en beachclub med direktkontakt till vattnet.

Foto: Vitters Shipyard

Dessutom kommer yachten utrustad med Vitters egendesignade, och enligt dem själva banbrytande lösning för enkla segelbyten och förvaring av segel i fören, V-drums, två diskreta ankarsystem och ett batteri med så kallad Peak Shaving som är en metod som kapar toppen på energibehovet och tillfälligt hämtar lagrad kraft när behovet är extra stort.

Top