Missade du Meetingspot? - läs mer om det och se reprisen här!

I fredags var det smygpremiär på Båtmässan och traditionsenligt bjöd Brandspot in till sitt seglingsseminarium Meetingspot. Seminariet livesändes även på youtube, nedan hittar du en sammanfattning av kvällen samt reprisen som finns att se på youtube.


PM Brandspot

Rekordpublik under Meetingspot 2016

Trots vinterkylan är det tydligt att intresset för seglingssporten är stort i Göteborg efter superseglingsommaren 2015. Meetingspot 2016 startade årets säsong med rekordpublik på 600 personer i Svenska mässans kongresshall och lera hundra tittare på nätet.

Meetingspot är ett årligt seminarium under smygöppningen av Båtmässan i Göteborg, som organiserats av Brandspot AB sedan 2007. Publiken har vuxit för varje år och årets upplaga var inget undantag. Efter Volvo Ocean Race, Match Cup Sweden och Louis Vuitton America’s Cup World Series 2015 är intresset för kappsegling större än någonsin på västkusten. Jämfört med förra året växte publiken från 500 personer till över 600.

– Volvo Ocean Race besök i Göteborg var en stor framgång och satte ett nytt publikrekord för en målgång i tävlingen. Att ett seminarium om kappsegling lockar så här stort intresse mitt i vintern är ett tecken på att sporten ligger många svenskar varmt om hjärtat, säger Richard Mason som är ansvarig för hamnstopp på Volvo Ocean Race och var en av talarna under Meetingspot 2016.

På scen stod även seglingsstjärnor, tävlingsorganisatörer och näringslivsrepresentanter. Ett par exempel är Volvo Ocean Race-seglarna Martin Strömberg och Elodie-Jane Mettraux, OS-guldmedaljören Max Salminen, ägaren av World Match Racing Tour Håkan Svensson, Mike Bowles som är Race Director för Sail Training International och Niclas Mårtensson, Vice VD för Stena Line Group.

Seminariet såg tillbaks på höjdpunkter från 2015 och tog upp nyheter från kommande evenemang under 2016. Match Cup Sweden går in i ny era med flerskrovssegling och en prischeck på en miljon dollar och Volvo Ocean Race förbereder en ny upplaga och en ny rutt där Göteborg ingår.

America’s Cup blir allt hetare inför den stora finalen 2017 och hela Sverige hoppas på nya seglingsmedaljer i under OS i Rio de Janeiro.

Allt detta stod på agendan under den tionde upplagan av Meetingspot och om ni missade livesändningen kan ni se hela seminariet i repris på Youtube nedan.Talarlista under Meetingspot 2016:

Frida Zetterström & Stefan Rahm, Moderatorer

Richard Mason, Hamnstopsansvarig Volvo Ocean Race

Martin Strömberg, Volvo Ocean Race-seglare

Anna-Lena Elled, Chefredaktör Search Magazine

Elodie-Jane Mettraux, Volvo Ocean Race-seglare

Fredrik Bergström, OS-seglare

Max Salminen, OS-seglare

Fia Fjelddahl, Paralympics-seglare

Thomas Rahm, Klubbdirektör Göteborgs Kungliga Segelsällskap

Niclas Mårtensson, Vice VD Stena Line Group

Jan Torstenson, VD Brandspot

Håkan Svensson, VD Aston Harald

Keith Swinton, Seglare World Match Racing Tour

Max Markusson, Evenemangschef Göteborg & Co

Christian Finnsgård, Teknisk doktor Chalmers

Mike Bowles, tävlingsledare Sail Training International

Emma Dyrehag, Ambassadör för North Sea Tall Ship Regatta Göteborg 2016

Oscar Klock, Peter Klocks minnesfond

Jack Griffin, America's Cup-expert

Magnus Augustsson, America’s Cup-seglare

Ola Åstradsson, Projektledare Louis Vuitton America’s Cup World Series Gothenburg

Top