Marcus Magnusson, får pris som årets unga seglare!

Stenungsbaden Yacht Club och GKSS delar varje år ut priset, årets unga seglare. Priset går till en seglare under 22 som antingen är med i landslaget eller har goda möjligheter att bli det i framtiden. I år gick priset till laser seglaren Marcus Magnusson.

Motiveringen från juryn lyder:

Marcus Magnusson är en ung, talangfull seglare som under 2015 vann SM i Laser. Genom taktisk kyla, bra teknik och stark vinnarinstinkt har han etablerat sig som en av toppseglarna i Sverige i Laserklassen. Marcus har inlett en spännande idrottslig resa och med hans höga ambitionsnivå och intensiva satsning så har han goda chanser att nå mycket långt.

– Stenungsbadens och GKSS utmärkelse är absolut ett steg i rätt riktning för en satsning på svensk seglingssport. Marcus Magnusson har utvecklats från att vara talangfull och framgångsrik junior till att inse hur hårt man måste träna för att bli en bra elitseglare på seniornivå. Vi anser att han stora chanser att slå sig in bland eliten i seniorvärlden, säger Daniel Birgmark, sportchef/huvudtränare på Göteborgs Kungliga Segelsällskap.

Vinnaren av Årets Unga Seglare får 10,000 kr att lägga på sin elitsatsning samt en spaweekend för två personer. Juryn som utser vinnaren av utmärkelsen består av Klubbdirektör och Sportchef/huvudtränare på GKSS samt VD och marknadschef på Stenungsbaden.

– Vi vill gärna vara med och stötta utvecklingen av seglingssporten bland unga lovande talanger i landet. Den satsning de gör inför OS är inspirerande, och Marucs hårda arbete gör honom till en utmärkt förebild för andra i sporten. Segling är en viktig del av Stenungsbadens själ och kultur och vi stödjer sedan tidigare eliten i seglingssporten genom att sponsra Team Anna Kjellberg och Berntsson Sailing Team, säger Patric E Österström, vd på Stenungsbaden Yacht Club.

Top