MAN ÖVER BORD PÅ TEAM SUN HUNG KAI/SCALLYWAG

Tävlingsledningen för Volvo Ocean Race har fått information från SHK/Scallywag om en man-överbord-incident som inträffade idag måndag eftermiddag runt klockan 13:42 UTC. Här följer ett pressmeddelande från tävlingsledningen.

Laget och Marine Rescue Coordination Centre (MRCC), söker efter den saknade besättningsmannen John Fisher (Storbritannien) som bar överlevnadsdräkt när han föll överbord.

Övriga i besättningen är oskadda.

Incidenten skedde runt 1,400 sjömil väster om Kap Horn.

Vinden i sökområdet är kraftig och ligger på 18 sekundmeter från väst med grov sjö. Vattentemperaturen är nio grader Celsius. Det är dagsljus men vädret väntas försämras de kommande timmarna.

På grund av vindstyrkan är det inte ett alternativ att omdirigera någon av de övriga sex båtarna i tävlingen för hjälpa till att söka. De är minst 200 sjömil österut, i lä om SHK/Scallywag.

MRCC har identifierat ett fartyg som är 400 sjömil bort och som omdirigerats till området.

Vi är djupt oroade, särskilt med tanke på vädret och tävlingsledningen i Alicante assisterar teamet Scallywag och MRCC i deras arbete.

Vi kommer att kunna ge mer information när den blir tillgänglig för oss.

Volvo Ocean Race är en 45 000 sjömil lång kappsegling runt jorden. Lagen är nu ute på den nionde dagen av den sjunde delsträckan, en 7 600 sjömil lång segling från Auckland, Nya Zeeland till Itajaí, i Brasilien.

Top