KSSS vann Allsvenskan i Ö-vik

Press meddelande från Svenska Seglarförbundet: Söndagens seglingar i den tredje omgången av Allsvenskan fick ställas in när inte tillräckligt med vind letade sig in till den inre hamnen i Örnsköldsvik. Därmed vann KSSS omgången efter bara sju race under fredagen och lördagen.

- Omväxlande segling i vacker omgivning inspirerade oss. Med inställningen "ingen minns en fegis" så vågade vi ta de snabba och svåra besluten. Vår erfarna rorsman Mikael Lindqvist ledde laget till en knapp men härlig seger. Stort tack till arrangörerna som gav oss möjligheten att få segla på en sådan fin seglingsarena, säger Christian Harding i KSSS besättning.

De fyra som seglade hem segern till KSSS var Mikael Lindqvist, Christian Harding, Linnea Floser och Hanna Mauer.

Daniel Stenholm

Örnsköldsviks inre hamn är som gjord för kappsegling vilket en stor mängd åskådare fick uppleva på lördagen då det bjöds bra segling och underhållning. Däremot blev både fredagen och söndagen lite för vindfattiga för att bjuda på spänning och dramatik.

Med tre av fyra omgångar avklarade av årets Allsvenska har regerande mästarna och favoriterna från KSSS en trygg ledning efter en andraplats och två segrar i de tre omgångarna.

Närmast jagas de i tabellen av Särö Båtklubb som är åtta poäng efter och av GKSS på tredje plats, ytterligare tre poäng efter KSSS. Det krävs riktigt bra segling från de jagande klubbarna – och mindre bra från KSSS – om stockholmarna ska tappa ledningen och missa det allsvenska guldet 2018.

Sista omgången avgörs i Gottskär utanför Göteborg 7–9 september.

Ställningen i Allsvenskan efter tre deltävlingar:

KSSS 4 poäng

Särö Båtklubb 12

GKSS 15

Hjuviks BK 17

Sotefjordens SS 20

SS Kaparen 22

Cape Crow YC 24

Örnsköldsviks SS 26

Oxelösunds SS 26

Stenungsunds SS 28

Strängnäs SS 34

Stockholms 606 klubb 35

JKV Västerås 36

Malmö SS 37

Kullaviks KKK 38

Halmstad SS 41

Rörviks SS 48

ESK Uppsala 50

Top