KSSS i delad ledning efter första dagen på Sailing Champions League kvalet i Berlin

Idag startade det andra utav de tre kvalen i Sailing Champions League. På startlinjen finns två svenska klubbar med, GKSS och KSSS. De båda lagen kvalar för en plats till den stora finalen som går i Travemünde i juli.

Det är de sju bästa lagen som går vidare från varje kval. Efter första dagen ser det bra ut för Stockholmsklubben som ligger i delad ledning. Kvalet seglas på en sjö utanför Berlin. Så här säger Patrik Forsgren, rorsman för KSSS, efter första dagens seglingar:

- Det har varit stora tryckskillnader med stora vindrvrid. Vilket lett till svårseglade förhållande och höga poäng för alla lagen. Det är mycket kvar att segla om och vi ser framemot kommande dagar.

KSSS laget består utöver Patrik av Thomas Movin, Emil Forsgren och Måns Holmberg.

På plats i Berlin för att representera GKSS finns Henrik Ottosson, Oscar Engström, Rasmus Alnebeck och Otto Hamel. Laget ligger på en 11:e plats efter första dagen men det är tight i poängen och det är först på söndag vi vet vilka sju lag det är som går vidare.

Foto: SCL / Adam Burdylo

Tävlingen avgörs i korta race med sex båtar i varje heat. Totalt seglar varje besättning 18 race under fyra dagar. Redan klara för final är SS Åmålsviken som slutade på fjärde plats i kvalet som avgjordes i Vilamoura, Portugal.

För resultat och tracking, se sailing-championsleague.com.

Top