Köp en t-shirt och stöd Mange Olssons Minnesfond

PM Mange Olssons Minnesfond


Besättningen ombord på SCA-båten som tävlar i Volvo Ocean Race rundade Kap Horn onsdagen 1 april 2015. Det blåste styv kuling och höga vågor svepte in från Södra Oceanen. Med sig ombord hade besättningen en krans, smyckad med hundratals hälsningar och hyllningar till Magnus. Dessa meddelanden skrevs av de som medverkade vid Manges minnesceremoni i Stockholm i juni 2013 och lämnades nu i havet utanför Kap Horn.

VIDEO NÄR KRANSEN LÄGGS I HAVET


– Vi hade alla sett fram mot den här stunden, att få sända våra varmaste hälsningar till Mange, som inte bara var en stor seglare och idrottsman, utan framför allt en stor personlighet och ledstjärna för oss, säger Anna-Lena Elled på Team SCA.

Att segla genom sundet mellan Sydamerika och Antarktis anses vara en av de största utmaningarna inom havskappsegling. Vattnen runt Kap Horn är särskilt farligt på grund av hårda vindar, stora vågor, starka strömmar och isberg. För Magnus, som rundade Kap Horn sex gånger, var det här en av de platser på havet som han älskade mest.

Minnet av Magnus är fortfarande starkt och påtagligt inom Team SCA och besättningen refererar ofta till honom när det gäller att se ljust på tillvaron även i de svåraste stunderna.

– Den här etappen har verkligen varit en utmaning för oss. Vi började bra och höll jämna steg med de andra. Men efter en vecka fick vi en ”wipeout” och efter det kunde vi inte segla fullt eftersom vi inte kunde använda de segel vi ville. Men vi vet vad Magnus skulle ha sagt: ”Se er omkring. Det här är en av de vackraste platserna i världen och oavsett vad som händer i tävlingen så är ni priviligierade och lyckligt lottade som får vara härute”. Och vi vet att han har rätt, sa skepparen Sam Davies från Kap Horn.

Samtidigt överlämnade fotografen och Manges mångårige vän Rick Tomlinson, som var på plats vid Kap Horn, en bok till Kap Horns fyrvaktare. Boken består av dessa meddelanden samt ett antal oskrivna blad och finns nu placerad i Kap Horns kapell för framtida besökare att läsa, begrunda och kanske skriva i.

Rick Tomlinson vid Cape Horn.

Sista gången Magnus seglade runt Kap Horn var 17 mars 2009. Då var han skeppare ombord på Ericsson 3 och det var under tävlingens längsta etapp någonsin, från Qingdao i Kina till Rio de Janeiro i Brasilien. Ericsson 3 lyckades mycket överraskande vinna den extremt utmanande och långa etappen och bli första båt till Rio. Den segern ansåg Mange själv vara en av höjdpunkterna under hans långa och framgångsrika karriär.

Mange Olssons Minnesfond, har uppmärksammat detta genom att ta fram en unik t-shirt från Sail Racing, till de som stödjer fonden. T-shirten finns i tre olika utföranden med den evigt svävande albatrossen, texten ”Kap Horn 17 mars 2009” samt bekanta visdomsord från Mange på ryggen. Modellen som heter SR Tee finns i två färger, vit eller marinblå, och med möjlighet att välja mellan tre olika Mange-citat som ryggtryck. Och den finns både i herr- och dammodell.

Vi tackar alla er som har visat intresse och redan beställt en t-shirt, beställningar gjorda fram till och med 8 April har fått en bekräftelse.

Vänligen notera att detta är ett begränsat erbjudande som tas fram endast på beställning. För att garanteras leverans behöver du beställa senast 17 april. Leverans i mitten av maj.

Priset är 500 kr (inkl. moms) per tröja. Tack vare många frivilligas insatser samt samarbete mellan Team SCA, TABS, Screenbolaget, Sail Racing, 59NORTH och Atlant Ocean Racing går ca 400 kronor, för varje såld t-shirt, till fonden. Beställ denna unika tröja till familj och vänner och stötta samtidigt fondens fortlevnad och anda. Vi tackar på förhand för ditt generösa bidrag och din omtanke gällande unga seglartalangers framtid.

Maila din beställning till info@mangeolssonsminnesfond.se.

Kom ihåg att ange:

Antal och önskad storlek.

Herr- eller dammodell samt färg (vit eller marinblå)

Det Mange-citat du vill ha på din t-shirt:

”Keep on fighting”

”Talk. Talk. Talk.”

”Livet är ballt”

Leverans- och fakturaadress

Herr: S, M, L, XL, XL, XXL

Dam: XS, S, M, L, XL

Kom ihåg att lägga din beställning senast 17 april.

Unik t-shirt från Sail Racing som stöd till Mange Olssons Minnesfond.

Unik t-shirt från Sail Racing som stöd till Mange Olssons Minnesfond.

Top