Greta får skjuts till Madrid

Nu är det klart hur Greta Thunberg ska ta sig till FN:s klimatmöte i Madrid -Klimataktivisten kommer att segla över Atlanten tillsammans med brittiska och australiska äventyrare.

När FN meddelade att klimatkonferensen COP25 i början av december skulle flyttas från Chile till Madrid i Spanien fick Greta Thunberg problem - hon befann sig på fel sida av Atlanten. 

16-åringen befinner sig sedan slutet av augusti på andra sidan Atlanten, dit hon seglade ombord på IMOCA 60:an Malizia, och hade räknat med att bli kvar i Nord- och Sydamerika ett tag till. Men efter beskedet om att klimattoppmötet flyttas har hon letat efter en skjuts tillbaka över havet - och nu har hon fått napp.

”Så glad att berätta att jag förhoppningsvis hinner fram till COP25 i Madrid”, skriver Greta Thunberg på Twitter.

Hon förklarar att hon erbjudits lift med det australiska paret Elayna Carausu och Riley Whitelum, vi har tidigare skrivit om dem, deras youtubekanal heter Sailing La Vagabonde, samt den brittiska tävlingsseglaren och äventyraren Nikki Henderson.

Tillsammans med sin pappa Svante Thunberg tar hon under onsdagen plats på katamaranen La Vagabonde som avseglar från Virginia. Den förra överfarten tog dryga två veckor, men vi gissar att det tar lite längre tid tillbaka. 

COP25 hålls den 2-13 december. 

Top