Francesco Bruni ersätter Nathan Outteridge i Portsmouth

I ett press meddelande från Artemis Racing är det nu klart att Francesco Bruni ska göra sin debut som rorsman på Louis Vuitton America’s Cup World Series i Portsmouth 22-24 juli. Han ska ta Nathan Outteridge plats som nu är i Rio och förbereder sig inför OS. 

Under tidigare tävlingar har Artemis Racing haft blandat resultat. Däremot har dem under den senaste tiden börjat hitta en mer stabil typ av segling och ett sätt som de vill segla på. 

“I’m very excited excited about my opportunity, and I will do my best to be prepared for it. I’ve been spending a lot of time speaking with Nathan, sharing his secrets, trying to talk to him at the right time, to extract the good things”, said Francesco Bruni.

Tyvärr har Bruni ingen möjlighet att träna någonting i AC45:orna innan första start vilket är en utmaning. Han berättar att det är mycket mentala förberedelser och snack med resten av teamet för att förbereda sig så gott det går. 

Nathan Outteridge berättar att det är tufft att ge ifrån sig rodret men att han tror starkt på Bruni. De har tränat mycket tillsammas i Bermuda och om de jämför träningstid har förmodligen Bruni mer. 



Vill du läsa mer kan du göra det här. 

Top