Branschnytt: Arcona Najad Yachts startar samarbete med Navigare Yachting

Navigare Yachting har tagit fram en ny premiumprodukt med utvalda Arcona modeller. Båtarna kommer att finnas tillgängliga för charter i Sverige och i Medelhavet. Detta lanseras i samband med Öppet varv, där bolagen gör en gemensam satsning samt på minimässa på Arcona/Najads hemmaplan i Gustavsberg, 28-30 augusti 2020.

Branschnytt: Följande är ett pressmeddelande från Arcona Najad Yachts och Navigare Yachting  

"Senaste åren ser vi ett ökande intresse för alternativt båtägande och Navigares nya premiumsegment är helt i linje med Arconas målgrupp. Vi ser fram emot denna spännande satsning som också breddar vår målgrupp samtidigt som det ger möjlighet att segla en performance-cruiser i premiumklass även på en chartersemester," säger Nicolas Broberg, VD på Arcona Yachts.

De båtmodeller från Arcona som kommer att finnas i Navigare Yachtings investeringsprogram för charter är: 345, 385, 410, 435 och 465. Arconas båtar kommer att finnas tillgängliga i Navigares investeringsprogram Navigare Ultimate som är ett charter management program med möjlighet för en mycket attraktiv avkastning per år. Inkomsten ökar eller minskar beroende på hur mycket du segla. 

"Det är otroligt spännande att kunna erbjuda en helt ny produkt som blir ett väldigt bra komplement till Navigares befintliga sortiment," säger Jesper Rönngard, VD på Navigare Yachting. "Vi vet att många kunder har följt både Navigare och Arcona genom åren men hitintills har det inte varit möjligt att kombinera de två. Nu kan kunder placera en top-of-the-line segelbåt i ett program där båten istället för att kosta pengar faktiskt kan generera en årlig avkastning.” 

Om Arcona 
Arcona Najad Yachts AB är en båtproducent i det högre premiumsegmentet av segelyachter med fokus på den ultimata kombinationen av komfort och prestanda. Företaget har sin bas i Gustavsberg med produktion i Uddevalla samt i Estland. Varumärken som tillverkas av bolaget är Arcona samt Najad. En Arcona bjuder in till sann seglingsglädje för hela besättningen vare sig man seglar på två eller med full besättning. Att segla komfortabelt med familjen för att nästa dag kunna tävla med full besättning eller short-handed på ett race på hög nivå med höga ambitioner är något helt unikt.  Med högsta skandinaviska kvalitet samt väldesignade detaljer sticker Arcona ut med hela modellprogrammet i en egen genre. 

Om Navigare Yachting 
Navigare Yachting är världens ledande premium charteroperatör. Företaget hanterar operationen, försäljningen av segelbåtar till charter och uthyrningen av 300 segelbåtar på 11 baser. Navigare grundandes 2001 av Jesper Rönngard och Per Abrahamsson. Huvudkontoret är baserat i Malmö och har ca. 100 anställda runtom i världen.
Navigares baser finns i Grekland, Spanien, Kroatien, BVI, USA, Thailand, Sverige, Turkiet och inom kort öppnar Bahamas och Seychellerna. Bolaget omsätter ca 45 MEUR. På den svenska privatmarknaden är Navigare Yachting även exklusiv återförsäljare av Lagoon, Nautitech, Jeanneau segelbåtar och Prestige. 
 

Top