Berntsson Sailing Team Rockar i Bermuda

Berntsson Sailing Team befinner sig nu i Bermuda och seglar Argo Group Gold Cup och förutom att bara delta krossade besättning i gårdagens seglingar.


 

Det går riktigt bra för Berntsson Sailing Team i Bermuda just nu. Teamet seglade igår kvartsfinal mot Charlie Lalumiere och dominerade racingen med 3 av 3 vinster.

Sen var det dags för semifinal där Berntsson mötte Torvar Mirsky och racingen var extremt tight. Den första matchen vann Mirsky med bara nån meter när båda båtarna gick i mål med överlapp. Likaså i match två fast där drog Berntsson det längsta stråt.

Race 3 vann Berntsson och det stod då 2-1 inför den kanske avgörande matchen. I sista racet inledde Mirsky en slagduell och han slog sju gånger första halvan på första kryssen. Vid kryssmärket var det i princip lika båtarna emellan med Berntsson nån mm före. Vid nästa kryss fick teamet lite mer tryck och ett försprång skapades på fyra båtlängder som de sen höll enda vägen in i mål.

Torvar Mirsky var ändå nöjd efter racingen och sa så här:

”Det där var Matchracing på riktigt. All ära till Johnie och besättningen, de vann över oss med stil och teknik. Jag har inte seglat en sån tight match på länge och det var riktigt roligt rakt igenom.” (fritt översatt)

Berntsson sailing team

Äntligen dags för final där Berntsson möter Taylor Canfield och det står 1-2 till Canfield efter tre matcher seglade igår. Ikväll blir det spännande och vi hejar till tusen! Seglingen kommer att sändas live på Facebook sidan: Argo Group Gold Cup

På plats finns även Niclas Dackhammar med Essiq Racing Team som blev utslagna i kvartsfinalen av Torvar Mirsky 0-3. Där Mirsky fick ett bättre grepp på den favoriserade högersidan av banan.

Fullt pressmedelande finns här. 

Top