Att börja med segling - kan det vara billigare än din Iphone?

Den största utmaningen för vår sport är förmodligen den höga prislappen. För att göra en ordentlig kappseglingssatsning behöver du resurser till material som gång på gång går sönder och till resor runt om i världen. Men behöver det vara så dyrt för den som bara vill komma ut på havet, komma bort från vardagen och njuta av friheten?

ABS CBN News på Filippinerna har gjort ett nyhetsinslag med Taal Lake Yacht Club där bygger sina egna träbåtar för omkring 40.000 filippinska pesos, vilket är i runda slängar 6000 kr. Att bygga din egen båt är alltså billigare än en Iphone enligt nyhetsankaret.

Se inslaget här (extern länk).

Att komma ut i naturen har, som de flesta vet, många bevisade hälsofördelar och om en segelbåt kan vara billigare än en Iphone finns det få argument till att inte börja! Ett hett tips är att gå in på WoodenBoat.com där man kan köpa ritningar till segelbåtar i trä för en billig peng. 

Designen till båten "Polly" kostar 60€ och ska kunna byggas av nybörjare. Du hittar den här. Foto: woodenboat.com

Vi på Search är inte helt säkra på att det går att komma under 10.000 kr (som den nyaste Iphonen kostar) för en okej båt, men vi tror att det är möjligt och vi har planer på att bygga en båt och undersöka det. Stay tuned!

Top