Anna Drougge mentor i Magenta Project 2020

Anna Drougge blir mentor i The Magenta Project

The Magenta Project Mentoring Project är ett program som kopplar samman aspirerande kvinnliga seglare från hela världen med olika mentorer från seglingsvärlden. Mentorerna kommer att arbeta med sina mentees för att hjälpa dem att planera sin sportutveckling, övervinna hinder, bygga kontakter och inspirera dem att lyckas på högsta möjliga nivå.

Magenta mentorprofil

Iben Nielsby Christensen, Danmark och Anna Drougge, Sverige

Iben, 22, bor i Århus. 

Iben är gast i 49:erFX och har kampanjat mot Tokyo 2020 sedan 2016. Tyvärr missade Iben och hennes skeppare knipa platsen till Tokyo med lite marginal i februari i år. De slutade på 6:e plats vid världsmästerskapet, som även om det var deras bästa placering tillsammans inte räckte till. Iben har alltid velat satsa i mer än bara jollesegling, och beslutade att söka till mentorprogram i hopp om att få lite hjälp och komma igång. Som tur är har hennes mentor Anna Drougge kunnat erbjuda stöd och insikt från sina egna erfarenheter. Ibens huvudmål med mentorprogrammet var att skapa ett nätverk för att göra det möjligt för henne att prova olika typer av segling och bredda hennes horisont efter OS - men eftersom det inte blir av för Iben kommer hon nu att ha mer tid att vidga sina vyer. Anna har introducerat Iben till olika tävlingar som kan vara en bra övergång från jolle till havskappsegling. Detta har gjort att Iben kontaktat seglare som hon knappt visste att hon borde fråga om hon kunde följa med. Som ett resultat av detta nätverk har Iben fått en plats i det danska laget för Nord Stream Race, som hon ser mycket fram emot - eftersom det kommer att bli hennes första offshorerace. Förutom att utöka sitt seglingsnätverk har hon engagerat sig i en ungdomsgrupp som försöker samla in tillräckligt med pengar för en Youth America's Cup-satsning nästa år. ”Jag är stolt över att ha Anna som mentor och mentorprogrammet har gett mig fler möjligheter än jag någonsin förväntat mig. Jag hoppas göra mycket mer av detta för framtida segling!" säger Iben.

Anna Drougge

Seglarmeriter: Whitbread 1997-98, Volvo Ocean Race 2001-02, Multihull: 60ft och F18, flertalet In/Offshorera mestadels i Skandinavien, One Designklasser: J-80, J-70. Fast40 och doublehandedsegling.

Anledningen till att vara mentor: Jag vill dela med mig av mina kunskaper och sprida sporten till nästa generation och uppmuntra fler kvinnor att börja segling och fortsätta med det. Dela med mig av mina erfarenhet för att hjälpa andra snabbare nå sina mål. Det kan vara svårt att be om hjälp  men i mentorprogrammet kommer det naturligt.

Höjdpunkter i programmet hittills: Oavsett vilka åtgärder som gjorts inom detta program ser vi resultat, det är fantastiskt att så lite kan leda till så mycket. Jag tror verkligen att individer kan växa snabbare och lättare.

Det bästa med att hjälpa min mentee är: Det är så lätt att dela erfarenheter och så kul att se motivation, intresse, engagemang och saker hända.

Varför jag tycker om att vara mentor: Jag breddar mitt perspektiv och syn på att segla både för mig och min mentee. Jag finner glädje genom någon annans framsteg.

Top