Anmälan till Junior Cup nu öppen!

3-6 juli är det dags att för tionde året i rad inviga Jr Cup på Marstrand. Marstrans SS och Lerums SS är vår rutinerade värdar för denna tävling och Den 15 mars öppnas det upp för intresseamälan - Ta chansen att vara med på årets roligaste tävling för klubbens juniorlag.

Program

Onsdag 3 juli:  Registrering, Invigning
Torsdag 4 juli: Registrering, Skepparmöte, Seglingar i grundomgången
Fredag 5 juli: Seglingar i grundomgången fortsätter, non-celebrity-race
Lördag 6 juli: Seglingar i grundomgången, finalomgång, Prisutdelning

Om Junior Cup 

Junior Cup genomfördes för första gången 2005. Den gången genomfördes tävlingen i samband med att America´s Cup båtarna seglade i Malmö under namnet Victory Challenge Jr Cup . Tävlingen blev genast en omedelbar succé bland ungdomarna som gillande det nya spännande formatet med korta race nära land med tillhandahållna flermansbåtar. Tävlingen hade kommit för att stanna och genomförs nu årligen. Sedan ett antal år tillbaka är Marstrand värd för Jr Cup samtidigt som World Match Racing Tour gästar ön med deltävlingen Stena Match Cup Sweden. Tävlingen arrangeras av Svenska Seglarförbundet i samarbete med Marstrands Segelsällskap och Lerums Segelsällskap.

Kopplingen till större seglingsprojekt är tydlig, ungdomarna får möjlighet att möta sina förebilder och skapa nya målbilder med seglingen och livet. Svenska Seglarförbundet har som målsättning att alla ungdomar skall få med sig nya kunskaper – lära sig lagarbete – tid att träffa andra seglarkompisar – få upplevelser för livet – få kopplingen till ett större projekt sist men inte minst det viktigaste av alla är att ha kul.

Jr Cup ska vara en kul tävling för såväl deltagare, arrangörer och publik. Tävlingen växer även på den internationella kartan efter introduktion av skandinaviska länder 2009.

Seglingen avgörs på korta banor väldigt nära land. Svenska Seglarförbundet håller med båtar vilket gör att det blir tävling på lika villkor.

Top