#2(42) 2014 the SUMMER’S UP issue

Vi är igång! Det fina vårvädret har fått fart på både meck och sjösättning och det arbetas febrilt längs med landets kuster för att få båtarna i sjön. I helgen kickade de stora klubbarna igång tävlingssäsongen med GKSS OCR [med 143 jollar på startlinjen] och KSSS-regattan Vårrullen för klasserna F18 och C55. Dessutom arrangerade Boo Segelsällskap GP och rikskval för Zoom8 respektive Optimist. Vi på Search Magazine har dragit igång projektet ”SEARCHERS” där vi efter många och långa överläggningar valt ut 14 spännande seglingsprojekt som vi skall följa under året, både på webben och i tidningen. Det ser vi fram emot! Vi ser också fram emot att här presentera nästa nummer som landar i prenumeranternas brevlådor senare idag.

 

Vi på Search Magazine är både stolta och glada att kunna presentera the SUMMER’S UP issue – 136 sidor helt och hållet dedikerat till segling. Det är vårt andra nummer för året och det fyrtioandra sedan starten 2007.

 

Under veckan levereras numret till butik och om en dryg vecka publiceras det online på www.searchmagazine.se och den digitala tidningsbutiken www.qiozk.com för er som vill läsa på mobil och platta.

Search Magazine #2(42) 2014 the SUMMER’S UP issue

I the SUMMER’S UP issue följer vi med Pia L’Obry på sommaräventyr till Gotska Sandön. Vi upptäcker södra Östersjön och funderar på hur världen hade sett ut om Zeb ”wind-wagon” Thomas lyckats med sitt företag att segla över Nevadaöken med sin vindvagn. Med hjälp av ögonvittnena Roger Nilson, Hasse Bauer och Bengt Jörnstedt blickar vi bakåt och minns katastrofen ”Fastnet 1979”. Vi pratar M32 Cup med Peter Gustafsson, Farr 30 med Matrisen Sailing Team, tar pulsen på Expresseglarna genom Stefan Falkenberg, stämmer av status på världens matchracingarenor; herrarnas tour och damernas serie. Vi talar med Bouwe Bekking som leder Team Brunels satsning i Volvo Ocean Race och lär oss mer om navigatörens roll i samma tävling. Vi bekantar oss med Olle Appelberg och havskryssaren Atena samt får en exklusiv rapport från den franska seglingslegenden Loïck Peyron som har en unik roll i det svenska America´s Cup laget Artemis [själv beskriver han den som en schweizisk armékniv]. Vi ser fram emot Pantaenius Bohusracet, Seapilot2Star samt ÅF Off- och Inshore race. Dessutom testar vi the Flying Phantom och Xc 35, bjuder på rapporter från våra eminenta krönikörer, prylar, galleri, träning i grupp (något vi varmt rekommenderar), mental träning med Emelie Lindström och avslutar enligt traditionen med nyheter och kortare reportage under rubriken trunks. Allt detta och lite till i Search’s SUMMER’S UP issue. 136 sidor helt och hållet dedicerat till segling!

Ps! Missa inte Walléns fantastiska äventyr på sidan 132.

Omslagsbilden är tagen på vattnet utanför St. Lunaire i franska Bretagne. På sidan 92 kan du läsa resten av historien om the Flying Phantom. Foto Pierrick Contin

SKÖN LÄSNING!

KLICKA OCH TECKNA DIG FÖR PRENUMERATION IDAG!

Top