Till salu: Candida

En av de sista 23 meter klassiska racing-yachterna är nu till salu. Vackra Candida är ett original. Hon byggdes av Camper & Nicholsons enligt R-regeln 1929 i samma veva som yachterna Astra och Cambria. Candida har kappseglats aktivt och är ett välkänt inslag i de klassiska regattorna i Medelhavet.

Candida var tillsammans med Astra och Cambriakonverterade till J Class-regeln för att tävla mot båtar som Endeavour, Velsheda och Shamrock V.

Foto: www.edmiston.com

Faktumet att trion än idag kappseglar med samma intensitet och entusiasm som de gjorde under 30-talet är ett tungt kvitto på god kvalitet.

Foto: www.edmiston.com

Foto: www.edmiston.com

Foto: www.edmiston.com

Foto: www.edmiston.com

Foto: www.edmiston.com

Interiören består av salong med matsal och kaffebord för sex gäster. Ägarhytten har takfönster, dubbelsäng, skriv- och sminkbord samt fina förvaringsmöjligheter. De två gästhytterna erbjuder allt man behöver och lite till.

Foto: www.edmiston.com

Foto: www.edmiston.com

Foto: www.edmiston.com

Men det bästa med båten är nog ändå den mysiga och autentiska atmosfären. Det är något visst med båtar som varit med ett tag; historien, människorna, äventyren, framgång, missöden, sorg och glädje sitter liksom i plankorna.

Foto: www.edmiston.com

1938 konverterades Candida till Yawl och seglade många år under namnet Norlanda. 1996 anpassades hon åter till J-Class. Tack vare omsorgsfulla renoveringar och regelbunden service är Candida idag i väldigt fint skick.

Priset på 2,9 miljoner Euro känns inte alltför dyrt, eller vad tycker du?

Fyra snabba:

- En unik chans att bli ägare till en klassisk kappseglingsyacht enligt R-regeln till ett realistiskt pris.
- En av de få bevarade Charles Nicholson-designerna i den här storleken.
Bli en del av "Big Class" i Medelhave
- Till en relativt liten investering kommer Candida vara redo för att konkurrera om topplaceringarna på kappseglingsbana
- Flaggan är brittisk och momsen betald

Längd: 39,65 m
Bredd: 6,16 m
Djupgående: 4,80 m
Vikt: 91 ton
Gäster: 4 
Hytter: 2 
Besättning: 7
Båtvarv: Camper & Nicholsons 
Exteriör: Charles E. Nicholson
År: 1929
Renovering: 2017
Konstruktion: Mahogny, stålram
Motor: 1 Mercedes
Cruisingfart: 10 knop

Top