Stockholm Archipelago Raid dag 1 och 2

Stockholm Archipelago Raid är redan inne på tredje dagen och det har varit fina förhållanden hittills på regattan. Än så länge leder Patrick Demesmaeker och Vincent Thery från Belgien.

Det är många otroligt duktiga seglare på plats och guldet är svårt att nå. Det har aldrig tidigare varit så många mix-besättningar eller youth-besättningar som har medverkat och även många deltagare från Europa och övriga världen.

På hemsidan listar de upp vilka vi bör ha extra koll på under tävlingsdagarna och de är:

- Belgien, Patrick Demesmaeker (Vinnare av F18 EM, vinnare av St Barth Cata Cup osv) / Vincent Thery (Archipelago Raid veteran)

- Sverige, Fredrik Karlsson / Niklas Nordblom har vunnit alla F18 titlar som finns I Norden förutom Raiden. Regattan till ära kommer de segla sin nya båt med Deck Sweeper segel.

- Sverige, Leff Dahl (Tidigare F18 Raid vinnare) / Ida Svensson (driver en Olympisk kampanj i Nacra 17)

- England, Archie Massey / Harvey Hillary med många Mästerskapsmedaljer men är för första gången deltagare i Stockholm Archipelago Raid.

För två dagar sen var det stora ändringar i vindstyrka under dagen. Till en början blåste det på bra medan vinden avtog mot slutet av dagen och banan blev nerkortad. Igår däremot blåste det mer konstant över hela dagen med vindar på 8 till 10 m/s och det blev segling mellan många trånga passager.

Än så länge ryktas det om att två besättningar har gått på grund och flera har kapsejsat under dagen. På den ledande båten har inte navigeringssystemet fungerat utmärkt så även fast de har lett fick de invänta båt nummer två som fick leda vägen mot mål.

Idag väntar en ny dag med nya möjligheter och vi önskar seglarna lycka till ute i Stockholms vackra skärgård.

Top