Search Magazine #3(43) 2014 the ADVENTUROUS issue

Årets tredje nummer landade i brevlådorna lagom till en av säsongens hetaste seglingsveckor – nummer 27. Uddevallaklubben Viken Ägirs populära Pantaenius Bohusracet satte ribban högt redan på fredagen med sin doublehanded-segling som följdes upp av ett festligt ÅF in- och offshore race med start på Stockholms Ström. Veckan avslutades med en matchracingfest av sällan skådat slag då Björn Hansen och hans lag tog hem segern i Stena Match Cup Sweden för tredje gången i rad – hattrick i segling. Search Magazine är stolt mediapartner till samtliga evenemang och tackar arrangörer och deltagare för fantastiskt fina insatser.

Resten av juli har präglats av sol och svensk sommar när den är som allra bäst. För många innebär den här tiden av året semester och vila, för en del mer tid för segling, träning och tävling. Vi tog tillfället i akt för att gå till botten med begreppet semestersegling – något som du kommer kunna läsa mer om i framtida nummer av Search Magazine. Nu är dags att varva upp igen. Nästa nummer skall sys ihop de närmaste veckorna och augusti månad är fullspäckad med både evenemang och kul kappsegling.

Har du läst det senaste numret? Om inte finns det tillgängligt online på www.searchmagazine.se och den digitala tidningsbutiken www.qiozk.com för er som vill läsa på mobil och platta. Vill du prenumerera tecknar du dig här! Vi är både stolta och glada att kunna presentera the ADVENTUROUS issue – 136 sidor helt och hållet dedikerat till segling. 

VI ÖNSKAR DIG SKÖN LÄSNING!

SEARCH MAGAZINE #3 2014 (43)

I the Adventurous issue följer vi med familjen Nicander på deras seglingsäventyr som inleddes för ett par år sedan med båtbygge och nu kröns av en tre månader lång seglats. Vi upptäcker Östersjön och besöker paret D’Arcy och den ”perfekta” båten Ravn. Vi träffar polacken Szymon Kuczynsk som planerar att segla jorden runt i en 22-fotare med en budget på under 220 000 kronor. Vi pratar med äventyrerskan Renata Chlumska som bar på en dröm om att lära sig segla. Vi är med när Sjöräddningsällskapet testar sjösäkerhet och hur det faktisk är att uppleva sjönöd och spendera dygn i en räddningsflotte. Vi snackar med Martin Strömberg som skall segla Volvo Ocean Race för tredje gången i rad; den här gången med laget Dongfeng Race Team, och byter några ord med Mark Turner som organiserar den kinesiska satsningen. Vi får dessutom en exklusiv statusrapport från Nathan Outteridge som har en unik roll i det svenska America´s Cup laget Artemis.

Sist men inte minst testar vi Dehler 38C, bjuder på rapporter från våra eminenta krönikörer, prylar, galleri, landsvägscykling med svenska lasereliten (något vi varmt rekommenderar), mental träning med Emelie Lindström och avslutar enligt traditionen med nyheter och kortare reportage under rubriken trunks. Allt detta och lite till i Search’s Adventurous issue. 136 sidor helt och hållet dedicerat till segling!

Ps! Missa inte Walléns fantastiska äventyr på sidan 132.

Båten på omslaget tillhör det kinesiska laget Dongfeng Race Team som skall segla Volvo Ocean Race 2014-15. Ombord är den enda svenska seglaren i tävlingen så här långt; Martin Strömberg. Mer om honom och laget kan du läsa om på sidan 32. Foto Xaume Olleros/PSI/Volvo Ocean Race

VI ÖNSKAR DIG SKÖN LÄSNING!

Top