PRYLNÖRD?

Här tar vi en titt på en uppdaterad flytväst från Spinlock, nya linor från Liros och en kikare från Nikon. Vill du se fler bilder? Klicka på bilden ovan och bläddra med pilarna på höger och vänster sida.


AERO PRO

Segling innebär för vissa höga farter och därmed ökad risk. Med tanke på detta har Spinlock tagit fram räddningsvästen Aero Pro speciellt utvecklad för foilande seglare. Västens konstruktion bygger på lärdomar från samarbetet med America’s Cuputmanaren Land Rover BAR och räddningsvästen T2. Bernard Hartigan från Spinlock kommenterar: Aero Pro har många av T2:s funktioner och har genomgått ett rigoröst utvecklingsprogram som inkluderar aerodynamiska test i MIRA-vindtunneln. Testerna visar på positiva egenskaper vad gäller form, yta och passform samt minskat motstånd i vatten och vind. Västen når butik i slutet av juni och kostar cirka 1830:-

NYA LINOR

Liros presenterar en rad nya linor inför säsongen. Magic edge är en stark, exakt och pålitlig jollelina för trim och skot utvecklad i samarbete med SWE Sailing Team. Kärna är tillverkad av Dyneema® SK78 och höljet är av stark och tålig flätad polyester. Konstruktionen är utprovad för att ge maximalt grepp i skotråttor och cleats. Linan är lämplig att skala och lätt att splitsa. Den finns i dimensionerna 3, 4, 5, och 6 mm med flera kaxiga färger att välja på. Priset ligger på cirka 10:-/m.

För större segelbåtar presenteras två serier linor för fall, skot och trim. Racer vision är stark, stum och lätt och skall, enligt tillverkaren, leverera föredömlig prestanda på vinsch och utmärkt grepp i avlastare. Den skall också vara lätt både att splitsa och att skala. Linan Racer hybrid riktar sig till seglaren med extra höga krav. Det är en stark, stum, lätt och tillförlitlig lina med mycket lång livslängd. Den är lämplig att skala för att spara vikt. Den är också lätt att splitsa. Båda linorna (vision och hybrid) finns i flera snygga färgkombinationer, med brottstyrka från 4200daN till 10500daN samt i dimensionerna 8, 10, 12, och 14 mm. Priset för vision ligger på cirka 74:-/m och för hybrid på cirka 90:-/m.

NYA LINOR FRÅN LIROS.

KIKARE

Nikons nya kikare 7x50CF WP Global Compass har en globalt balanserad kompass från Suunto så att du kan bekräfta riktningen oavsett var du befinner dig, både på det norra och det södra halvklotet. Alla tekniska funktioner; inklusive en vattensäker och robust konstruktion med bra komfort, porroprisma och ett avancerat optiskt system, ger samma beprövade kvalitet som föregångaren. Kikaren utmärker sig med en ljusstark sökare tack vare flerskiktsbelagda linser, en objektivdiameter på 50 mm och ett brett synfält. Dessutom medföljer utan extra kostnad en praktisk och användbar flytande bärrem som hindrar kikaren från att sjunka om du skulle tappa den i vattnet. Priset ligger på cirka 3 990:-

KIKARE FRÅN NIKON.

Top