Dags att söka till Offshore Clinic 2021

För tredje året i rad genomförs KSSS Offshore Clinic för att göra det möjligt för unga seglare att ta ett steg framåt i sin utveckling som havskappseglare - både som seglande i stor besättning och shorthanded. Utbildningen genomförs i samarbete med Team Pro4u, Sveriges mest framgångsrika seglare på den europeiska ORCi-scenen.

Följande text är saxad från ett pressmeddelande från KSSS

Clinicen är öppen för nio seglare mellan 16 och 30 år och innebär träning och teori i Saltsjöbaden en gång i veckan från den 16 mars till och med den 5 oktober med uppehåll under sommaren, inklusive en heldag på havet utanför Sandhamn den 29 maj.

Patrik Forsgren, Team Pro4u:
- Vi vill skapa en möjlighet för yngre seglare som vill utvecklas inom havskappsegling och kappsegling med större båtar. Vi har sett från tidigare år att de som har gått igenom KSSS Offshore Clinic blir eftertraktade som besättning och inte sällan får möjlighet att segla med riktigt duktiga team. KSSS Offshore Clinic kan t.o.m. med bli det första steget mot en professionell seglingskarriär.

Anders Bengtsson, träningsansvarig KSSS:
- KSSS har genom åren haft en solid verksamhet med träning för seglare som vill satsa på bankappsegling, som elit från optimist till OS, och bredare satsningar i flertalet olika klasser. Nu är jag stolt och glad över att vi under några år genom ett fantastiskt bra samarbete tillsammans med Team Pro4u också skapat en bra plattform för havskappsegling. Med KSSS Offshore Clinic är det vår gemensamma ambition att unga killar och tjejer ska ha möjlighet att kunna träna och utveckla sig inom storbåtssegling och havskappsegling. I och med samarbetet med Team Pro4u kan vi ge deltagarna tillgång till kunskap och erfarenheter från några av världen bästa seglare inom ORCi. Vårt arbete fortgår och denna del av träningsverksamheten utvecklas och blir bara bättre för vart år som går och vi hoppas inom snar framtid även att kunna öppna upp teoridelarna så att fler seglare utanför clinicen ska kunna ta del av dessa pass som ett led i att föra bra kunskap inom havskappsegling vidare till fler.

För att ansöka till KSSS Offshore Clinic skriver du en ansökan om cirka 200 ord om dig och din bakgrund som seglare, dina mål inom segling och varför du vill vara med. Skicka din ansökan till: anders@ksss.se, senast 31 januari 2021.
Nio seglare kommer att tas ut av KSSS och meddelas i början av februari

Läs mer här

Top