"Ryskan tog min gast!"

Idag var första dagen på 29er VM i Medemblik. Det blev en händelserik dag när de sex olika grupperna satte upp farten på de tre banområdena. Svenskarna var inblandade i tre protester och ännu fler incidenter.


För alla svenska debutanter var det svårt att veta hur det är att segla VM, så det var mycket nerver utanpå tröjorna inför första racet. När det väl var avklarat växte självförtroendet och svenskarna började ta sina egna initiativ på banan istället för att bli anpassa sig för mycket efter fältet. 

Till sista racet kom det lite mera vind och då blev det mer action. Ronja Lundberg fick veta att hennes gast Alice Borslöv är eftertracktad. Efter länsrundningen hade de en rysk båt i lovart om sig som helt plötsligt föll av mot dem och fångade upp Alice i sin båt. Alice som står i trapets blev förvånad men lyckades ändå hoppa tillbaka in i sin egna båt innan den ryska båten hade seglat helt förbi.

"Ryskan tog min Alice och lämnade tillbaka henne på gennackerpeket." berättar en väldigt glad Ronja Lundberg efter seglingarna.

Först i resultatlistan bland svenskarna är Kasper Nordenram och Axel Pansare som ligger sjuttonde plats. 

Hela resultatlistan hittas på 29erworlds.org

Om du inte kan spela videon nedan använd denna länk: https://www.facebook.com/29erworlds2016/videos/1771020073146214/

Top