Trädgårdshandskarna för segling, för- och nackdelar!

Seglingsutrustning kan man köpa på olika håll, självklart får man det mesta från specialistaffärer för segling men det gäller oftast inte för handskar. Det är vanligare med trädgårdshandskar än specialgjorda seglingsvantar i vissa kretsar.

Trädgårdshandskarna har ofta ett väldigt bra grepp vilket passar om man hanterar mycket tamp ombord. Ofta håller hanskarna inte så länge men de är å andra sidan billigare. Här kommer tre olika alternativ om du väljer att en trädgårdshandske!

Jula "för kontorshänder".

Pris: 29.90 Str 8 och 10

+  Tjock greppyta

+ Snygg färg

+ Bra grepp

- Dyr

- slits fort

Kommentar:

Den här hansken är ett bra allroundalternativ. Lite jobbigt dyr men man kan köra ett helt träningspass på dem. För tävling bör man ha ett extra par med sig ut på havet. Ibland lägger Jula in sjuka reor på dessa handskar och säljer dem för 10kr/st, då kan man köpa på sig!

Biltema, lättvindsspecialisten

Pris 22kr Str 8 0ch 10

+ Tunna och fina

+ Slits snyggare än jula, de smular inte sönder lika mycket.

+ Biltema 

+Bra grepp

- Tappar passformen när de blir blöta

- Slits snabbt

- Ojämn produktion

Kommentar: De här handskarna är grymma till lättvind när man vill ha lite bättre känsla i skoten. De verkar vara en vidareutveckling av Biltemas klassiska "blå serie" som tydligen ska ha lämnat sortimentet. Tyvärr är de lite ojämna i produktionen och om man tycker om att klippa fingrarna så får man kolla så att latexbeläggningen går tillräckligt högt upp på handen, annars måste man klippa genom polyester-bomullen och då blir det massa lösa trådar.

Shuwa, King of trädgårdshandske

Pris ca 5-6 euro, flera storlekar

+ Håller typ för alltid, minst en veckas träning

+ Stilrena

+ Prisvärda, lite dyrare men per seglad timme lönar det sig

- Lite sämre grepp

- Svåra att få tag på i Sverige

- Tjocka och varma

Kommentar: Shuwa gör de handskar som är bäst för segling, nackdelen är att de går inte att köpa i Sverige(redaktionen veterligen). Man får beställa dem i storpack från utlandet eller passa på om man stöter på dem. Den största fördelen är helt klart att de håller så länge, greppet är lite sämre och de är ganska tjocka vilket gör att man förlorar lite känsla men om man klipper alla fingrar kan man kompensera lite för det. Det finns flera modeller som fungerar, på bilden ser vi 310 black.

Vilka trädgårdshandskar rekommenderar du? Finns det någon handske från tex Zhik, Magic Marine eller musto som kan mäta sig med dessa?

Top