Superyacht-bränder under 2021

Året som gått har bjudit på högt och lågt, båtar som lanserats, krascher, roliga videor och tyvärr också en hel del olyckor i form av bränder. Vi listar några av dessa som spridit sig som en löpeld på nätet och i sociala medier.

Den 32 meter långa segelbåten Danneskjold och 30 meter långa Drinkability var båda förstörda i branden som bröt ut på Hinckley båtvarv i Portsmouth, Rhode Island i december. Danneskjold stod på varvet för underhållsarbete när Drinkability som hängde i kranen bredvid började brinna.

I augusti utanför den franska ön Port-Cros var det också en nästan 30 meters yacht vid namn Reine d’Azur som blev lämnad i princip helt förstörd på grund av brand. Den franska flottan kom till yachten och evakuerade 10 människor som befann sig på båten när den började brinna.

Den nionde största segelbåten i världen, Phocea på 75 meter, hade en brandkatastrof i början på året utanför Malaysia där båten till slut sjönk på grund av skadorna. Under perioden båten började brinna var det mycket vind som ska ha gjort branden värre och sjöräddning kunde kontrollera men inte stoppa elden.

Top