Krossad klassiker veckans viralare

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare och högst upp vecka 12 landar en mycket tragisk grundstötning, cirka 450 meter utanför Fort DeRussy, Waikiki, på Hawaii.

Upp till andra och tredje plats seglade årets första SM-titel som delades ut på båtmässan Allt För Sjön i Stockholm respektive veckans seglare Adele Ramm-Ericson. På fjärde plats har vi årets mest efterlängtade regatta (skärgårdstrettians Europacup). Sist in på listan tog sig Lerums seglargymnasium som spenderat två veckor på Gardasjön i Italien. Det kallar vi en riktigt bra start på säsongen.

1. Segelbåt krossades efter grundstötning utanför Hawaii

Youtubekanalen eSysman SuperYachts älskar att berätta historier om väldigt speciella båtar (i huvudsak superyachts) via YouTube och numera också i form av podcast (även den på YouTube). Här uppmärksammar han en mycket tragisk grundstötning cirka 450 meter utanför Fort DeRussy, Waikiki, på Hawaii för lite drygt en vecka sedan.

2. Årets första SM-titel är utdelad

I söndags avgjordes årets första SM på båtmässan Allt För Sjön i Stockholm. Totalt var det 20 stycken på plats som tävlade om SM-titeln i E-segling. Ett stort grattis till Joakim Romell som just nu är bäst i Sverige på E-segling som i och med det även får årets första plats till Seglingens Mästare i oktober på Marstrand.

3. Veckans seglare: Adele Ramm-Ericson

Veckans seglare heter Adele Ramm-Ericson är 14 år gammal och seglar Optimist för KSSS. Hon växte upp på Malta med stora vågor och starka vindar. För några veckor sedan slutade hon som tredje bästa tjej på Palamos Optimist Trophy.

4. ÅRETS MEST EFTERLÄNGTADE REGATTA

I sommar vankas en riktigt efterlängtad regatta för alla i Sverige som seglar SK30 – alltså skärgårdstrettia. 2016 var senast som Europacupen seglades i Sverige. Då i Uppsala. 2020 var det planerat att segla i Nynäshamn, men pandemin satte stopp för det hela. Det har alltså gått åtta långa år av väntan för SK30-klassens julafton. Så nu är alla laddade till max.

5. Gymnasiet flyttade kort till Italien

De senaste två veckorna har Lerums seglargymnasium spenderat på Gardasjön i Italien. Där har de fått en bra start på säsongen, men även mycket glass. Nu får vi en inblick i hur veckorna varit.

Top