Vad är segling för dig?

Segling har många olika betydelser och på Wikipedia står det så här om segling "Segling är att med ett segel och vinden som drivkälla framdriva en farkost." För en seglare är det så himla mycket mer och det är spännande att höra olika seglares syn på segling och vi lyssnar gärna på din historia och känsla. Till att börja med har vi pratat med Klara Wester som inte alltid tyckt om segling på det sättet hon gör idag. 

Klara Wester, 22 år från Göteborg har inte alltid tyckt om segling lika mycket som hon gör idag. Till en början var segling någonting hennes pappa tyckte om mest och hon ville såklart inte göra honom besviken med att säga att hon inte tyckte det var speciellt kul. 


Vad är segling för dig idag?

Fantastiskt roligt och hela mitt liv, jag tänker, sover och drömmer om segling. Jag tycker det är svårt att beskriva men när jag är ute med Rebecca(gast) och Glenn(båt) så stänger jag av allt annat. Det är som om jag lämnar allt på land och får en paus från andra funderingar eller problem. 

Vad är det som är den största skillnaden mellan att segla nu och för några årsen? Har din syn på segling ändrats? 

Nu förstår jag mer vad det är som händer och varför vilket leder till att jag kan göra djupare analyser och lära mig mera. Tidigare har jag seglat mer rakt fram och inte riktigt haft någon större analys i varför. Samtidigt som hela processen runtom med kompisar och så vidare spelade större roll och var en stor bidragande faktor. 

Det är spännande att läsa hur andra ser på segling och vad det betyder för dem. Här nedan ser vi en film med ett annat perpektiv på seglingen. Hur ser du på segling? Berätta gärna din historia. 

What is Sailing? from Jacopo Fant on Vimeo.

Top