Team Pro4u:s segelgarderob går viral

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare och regerande mästare skvallrar om att säsongen äntligen är igång. Vi kan glädja alla optimeringssugna seglare med att det ligger fler förbättringstips från Team Pro4u i pipeline.

Efter Team Pro4u:s resonemang kring val av segel landar nyheten om att Linjett sjösätter nya partnerskap. På tredje och fjärde plats har vi Fia Fjelddahl (Veckans Seglare) respektive något så läckert som böldpestbehandling. Femte och sista plats delas av Jeppe Bergvalls dammsugartrick och tips på ledigt sommarjobb som seglingsinstruktör.

1. Fokus segel med Team Pro4u

Team Pro4u har fått epitetet Sveriges mest professionella amatörprojekt. Det drivs av skeppare och rorsman Patrik Forsgren. Båten heter Malin. Tillsammans har de kappseglat i organiserad form sedan 2011 och under namnet Team Pro4u sedan 2014. I en serie artiklar tittar vi närmare på Malin. Patrik köpte båten 2005 och har sedan dess genomfört en lång rad uppdateringar och förbättringsarbeten för att dels hålla henne i form, dels konkurrenskraftig på banan. Här tittar vi närmare på hur resonemanget kring val av segel ser ut.

2. Linjett sjösätter nya partnerskap

Under rubriken branschnytt lyfter vi affärsrelaterade nyheter och pressmeddelanden som berör båtliv generellt och segling i synnerhet. Den här gången handlar det om Linjett Yachts som har inlett samarbeten med ett fåtal utvalda partners, Linjett-certifierade servicepartners, för att möjliggöra enkelt båtägande även för de linjettägare som inte befinner sig i närheten av varvet i
Norrtälje.

3. Veckans seglare: Fia Fjelddahl

Veckans seglare heter Fia Fjelddahl, är 24 år gammal och seglar för GKSS. Just nu befinner hon sig i Italien där hon gör en utbytestermin där hon varvar plugg med segling. Bland annat tränar hon med det italienska landslaget!

4. Ett riktigt skitgöra men ack så tillfredsställande

Böldpestbehandling (osmos) tillhör som du förstår av rubriken inte mina favoritjobb, samtidigt är känslan av tillfredsställelse oslagbar när det väl är gjort. I klippet nedan får vi hänga med George Isted när han tar itu med Contessa 32:an Lottie.

5 (delad). Dammsugarhacket signerat Jeppe Bergvall

Vi tackar sällan nej till varken små eller stora utmaningar, men tar gärna till trix och genvägar när det kommer till båtmeck (så länge det inte tummar på resultatet). Här har vi fått in ett tips från Jeppe Bergvall på hur man hushåller med både energi och tålamod när dammet i båten skall bort.

5 (delad). Sommarjobba på segelbåt

Än finns det chans att landa ett sommarjobb som seglingsinstruktör. Sandstorm Produktion AB söker sex personer som vill arbeta med att lära ut segling till vuxna under sommaren.

Top