Anna Kjellberg världsmästare, så gick det till! (Film)

Team Anna Kjellberg har gjort en fantastisk tävling på Irland och Cork. I finalen av VM-tävlingarna mötte man världsettan Camilla Ulrikkeholm och vann med 3-1 matcher. Anna har haft en annorlunda uppladdning inför denna tävling som nybliven mamma har hon av naturliga skäl inte tränat så mycket i båten. Hennes team har däremot tränat destu mera!

– Det här är helt otroligt, det bara bubblar inom mig. Vi har aldrig tidigare genomfört en regatta med så härlig känsla, jublar Anna glädjestrålande. Anna Kjellberg och hennes team blev i dag världsmästare i matchracing för damer 2014 genom att besegra nummer ett på världsrankingen Camilla Ulrikkeholm, Danmark med 3-1 i matcher i finalseglingarna. Förutom Anna Kjellberg bestod teamet denna tävling av Karin Almquist, Vanja Lundberg och Annika Carlunger.

Caroline Sylvan, också från GKSS förlorade tyvärr bronsmatchen mot Stephanie Roble, USA och kom på fjärde plats i mästerskapet. Tävlingarna seglades i DS37:or på vattnet utanför Cork på Irland.

VM-tävlingen i Cork på Irland var den första tävlingen i Women ́s International Match Racing Series (WIMRS), där ytterligare fyra tävlingar återstår.

Så här såg det ut när Anna, Vanja, Karin och Annika säkrade guldet!

Top