NÄSTA

Sara Hastreiters boktips (del I)

September 20, 2017 @ 10:44:52   Foto Team SCA


1 AV 4

Jag lärde känna Sara under tiden i Team SCA. Hon växte upp långt bort från havet, i Wyoming, där hon drömde om att bli rodeoprinsessa. Men Sara förälskade sig i havet och seglingen. Innan VOR hann hon med över 40 000 nm i form av kappseglingar men också långa leveranser under vilka hon passade på att läsa böcker. Här tipsar Sara oss om fem seglingsböcker som betytt extra mycket för henne. // Anna-Lena Elled

 

Inget är så motiverande som en stor dos inspiration. Att läsa om andras erfarenheter och prestationer, hur de lyckats överkommer rädslor och hinder motiverar mig att fortsätta kämpa och bli bättre inom min sport. Här är fem böcker som antingen inspirerat mig till att börja havskappsegla eller hållit mig motiverad under resans gång. Du känner säkert igen några av titlarna och definitivt några av författarna. Fascinerande personligheter och inspirerande läsning.

 

Ellen McCarther, Taking on the World

 

Boktips: Ellen McCarther, Taking on the World

 

Jag läste Ellens bok under min första segling över Atlanten. Jag har alltid varit äventyrlig av mig, vilket också är anledningen till att jag började segla över huvudtaget. Boken introducerade mig till idén att man kan havskappsegla runt jorden. Ellen satte upp och nådde så många till synes ouppnåeliga mål och hennes ödmjuka sätt, uthållighet och kärlek till havet planterade ett frö som växte till en karriär ute på haven.

 

Dee Caffari, Against the Flow

 

Boktips: Dee Caffari, Against the Flow

 

Dees bok läste jag flera år innan jag lärde känna henne. Dee, Ellen, Tracy och Sam har alltid varit mina hjältinnor. Vilken glädje när Dee blev min rumskompis under uttagningarna till Team SCA på Lanzarote. Dee är en legend. I sin bok beskriver Dee turerna kring det livsavgörande beslutet att sluta som lärare och bli professionell havskappseglare. Hon beskriver vidare sin resa ”west about”, under vilken hon försöker bli den första kvinnan att segla solo runt jorden ”åt fel håll”. Idag har Dee seglat jorden runt fem gånger. Den här boken inspirerar till att våga lämna bekvämlighetszonen för att förverkliga drömmar.

 

Pete Goss, Close to the Wind

 

Vendée Globe inger respekt. I vissa fall kan den största utmaningen vara att ta sig till start. I boken beskriver Pete de utmaningar han möter på sin väg mot startlinjen. Han berättar också om hans försök att rädda en landsman och kollega som hamnat i sjönöd i södra ishavet. Hur han riskerar både liv och båt. Petes heroiska insatser påminner om hur sårbara vi är och hur viktig kamratskap är när man befinner sig på en av jordens mest isolerade platser.

 

Boktips: Pete Goss, Close to the Wind


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Nya X4.6 (video)

I augusti släpptes första testbåten, nu är hon äntligen ute på marknaden.   Nya X46 från danska X-Yachts är nominerad till "Yacht ...

Billy Besson och Marie Riou badar i...

Idag drar världscupen igång i Enoshima, Japan (sju timmar före oss i tiden)...

Pressrelease från B&G

Nedan följer en pressrelease från företaget B&G som har uppdaterat sina ka...

Organisk segelbåt – i balsa, linnev...

Från tillverkningen av det organiska skrovet. Nu är Formula Sailing-teamet klara...

Kai Lenny gör en Kai Lenny (video)

Kai Lenny är en av världens mest skickliga surfare. Här leker han bland v&ar...x