Välkomna vinnaren Tre Kronor på Skeppsbron 22 augusti

Tisdag den 22 augusti kommer briggen Tre Kronor af Stockholm hem efter ett framgångsrikt deltagande i The Tall Ships´ Races. I en av etapperna vann hon både sin klass och totalt och i den andra placerade hon sig fyra i sin klass. Startfältet bestod av ett drygt sjuttiotal fartyg och båtar från Europa och övriga världen. Vi säger grattis och välkommen hem samt påminner om att det hålls "öppet skepp".

The Tall Ships´ Races är världens största regatta för segelfartyg och vart fjärde år genomförs det i Östersjön. Tre Kronor har deltagit två gånger tidigare och alltid legat i topp med två andraplaceringar som bästa resultat men i år var det dags för seger i en av etapperna.

Tävling för gemenskap

Själva tävlingen är naturligtvis en stor del av regattan men annars är det övergripande målet är att låta ungdomar från olika länder mötas och knyta vänskapsband över nationsgränserna. I varje hamn arrangeras därför stora festivaler med aktiviteter både för ungdomar och besökare.

Miljonpublik

The Tall Ships´ Races är ett evenemang som drar stora mängder besökare. När Stockholm stod som värd 1997 beräknade man att festivalen lockade drygt en miljon besökare och internationellt drar The Tall Ships´ Races ofta ännu större publik.

Välkomnande vid Skeppsbron

När Tre Kronor återvänder kommer hon att välkomnas vid Skeppsbron och därefter blir det öppet Skepp med möjlighet för allmänheten att gå ombord. Innan hon lägger till kommer hon dock att göra en liten uppvisningssegling på Strömmen.

Program

11:45 Uppvisningssegling på Strömmen.

12:30 Tilläggning vid Skeppsbron kajplats 105. (Vid Teaterskeppet) och välkomnande av fartyg och besättning.

Öppet skepp under resten av eftermiddagen fram till ca kl 18.

Top