NÄSTA

Mayflower Autonomous Ship

Januari 21, 2017 @ 15:26:41   Foto Shuttleworth Design


1 AV 1

Mayflower Autonomous Ship är ett projekt som har som målsättning att bygga "världens första självseglande fartyg i full skala". Tanken är att fartyget skall segla över atlanten för egen hand, 2020, som ett historiskt återskapande av skeppet Mayflowers seglats mellan Plymouth och USA 1620.

 

 

Den planerade seglatsen 2020 kommer dock vara av mer högteknologiskt slag. Mayflower Autonomous Ship som kommer bli 32,5 meter långt, drivs av dels förnybar energi via sol- och bränsleceller, dels av vindkraft i form av segel. Fartyget kommer också ha drönare med sig ombord som skall utföra experiment under resans gång. Den två-mastade riggen med konventionella segel skall kunna producera hastigheter runt 20 knop. Furlingseglen kan rullas in i bommen och på så sätt även revas i olika kombinationer. Med tanke på att skeppet också kommer gå för motor i lägre hastigheter så har man valt ett trimaranskrov då man bedömer det som det mest effektiva i lägre hastigheter.

 

Just nu bygger man modeller för testning innan fullskalebygget sätts igång. Projektet bedrivs i Plymouth och är ett partnerskap mellan en rad intressenter, Plymouth University, företaget Msubs och yachtdesign-firman Shuttleworth Design.

 

Spana in videon nedan och läs mer om projektet på www.shuttleworthdesign.com.


 KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Bästa från GC32 Racing Tour 2017 (v...

GC32 Racing Tour hade ett väldigt lyckat 2017 med hela nio båtar på de fem tävlingar som var. Vann gjorde Realteam i överlägsen stil med skeppare Jér&oc...

"Det är chockerande, fasansfullt" -...

Ellen MacArthur slog 2005 solorekordet runt jorden, ett rekord som höll i tre år...

TBT: Ny typ av tilläggning - Polack...

Även fast seglings sägs vara miljövänligt måste vi använda m...

24 timmars solorekord bekräftat

World Sailing Speed Record Council har

Land Rover BAR anställer foiling gu...

Ben Ainslie fortsätter att skala upp sin satsning på 36e America’s Cup men...
x