NÄSTA

Mayflower Autonomous Ship

Januari 21, 2017 @ 15:26:41   Foto Shuttleworth Design


1 AV 1

Mayflower Autonomous Ship är ett projekt som har som målsättning att bygga "världens första självseglande fartyg i full skala". Tanken är att fartyget skall segla över atlanten för egen hand, 2020, som ett historiskt återskapande av skeppet Mayflowers seglats mellan Plymouth och USA 1620.

 

 

Den planerade seglatsen 2020 kommer dock vara av mer högteknologiskt slag. Mayflower Autonomous Ship som kommer bli 32,5 meter långt, drivs av dels förnybar energi via sol- och bränsleceller, dels av vindkraft i form av segel. Fartyget kommer också ha drönare med sig ombord som skall utföra experiment under resans gång. Den två-mastade riggen med konventionella segel skall kunna producera hastigheter runt 20 knop. Furlingseglen kan rullas in i bommen och på så sätt även revas i olika kombinationer. Med tanke på att skeppet också kommer gå för motor i lägre hastigheter så har man valt ett trimaranskrov då man bedömer det som det mest effektiva i lägre hastigheter.

 

Just nu bygger man modeller för testning innan fullskalebygget sätts igång. Projektet bedrivs i Plymouth och är ett partnerskap mellan en rad intressenter, Plymouth University, företaget Msubs och yachtdesign-firman Shuttleworth Design.

 

Spana in videon nedan och läs mer om projektet på www.shuttleworthdesign.com.


 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Salminen på pallplats i EM!

Max Salminen fortsätter sin klättring i resultatlistan på EM i Finnjolle. Han var 31:a efter första dagen och åtta efter andra. Men efter en stark onsdag, där ...

Seglingens stereotyper

Eftersom att det är torsdag bjuder vi på några så kallade "Throwback...

Båtar & grävmaskiner är ingen bra k...

Hur tänkte dom här? Personerna i klippet försöker lasta en grävmaskin...

Julius Hallström & SAP Extreme Sail...

Det var de trefaldiga vinnarna Alinghi som startade 2018 års säsong bäst ne...

"Det sista vi behöver göra är att s...

Varför säger David Katz så? Är han en miljö-sadist? Nej så ...x