NÄSTA

Mayflower Autonomous Ship

Januari 21, 2017 @ 15:26:41   Foto Shuttleworth Design


1 AV 1

Mayflower Autonomous Ship är ett projekt som har som målsättning att bygga "världens första självseglande fartyg i full skala". Tanken är att fartyget skall segla över atlanten för egen hand, 2020, som ett historiskt återskapande av skeppet Mayflowers seglats mellan Plymouth och USA 1620.

 

 

Den planerade seglatsen 2020 kommer dock vara av mer högteknologiskt slag. Mayflower Autonomous Ship som kommer bli 32,5 meter långt, drivs av dels förnybar energi via sol- och bränsleceller, dels av vindkraft i form av segel. Fartyget kommer också ha drönare med sig ombord som skall utföra experiment under resans gång. Den två-mastade riggen med konventionella segel skall kunna producera hastigheter runt 20 knop. Furlingseglen kan rullas in i bommen och på så sätt även revas i olika kombinationer. Med tanke på att skeppet också kommer gå för motor i lägre hastigheter så har man valt ett trimaranskrov då man bedömer det som det mest effektiva i lägre hastigheter.

 

Just nu bygger man modeller för testning innan fullskalebygget sätts igång. Projektet bedrivs i Plymouth och är ett partnerskap mellan en rad intressenter, Plymouth University, företaget Msubs och yachtdesign-firman Shuttleworth Design.

 

Spana in videon nedan och läs mer om projektet på www.shuttleworthdesign.com.


 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Halva startfältet klart till årets ...

Det återstår mindre än två månader till Lysekil Women’s Match och intresset från seglare att delta är större än någonsin. Nu pres...

PRYLNÖRD (VIDEO)?

Gillar du också prylar? Här tar vi, tillsammans med Pia L'Obry och Peter Gustafs...

FOILING WEEK. FOTO MARTINA ORSINI

FOILING WEEK FYLLER 5 ÅR (VIDEO)

Ännu har vi inte lyckats pricka in Foiling Week men evenemanget klättrar hela tid...

Bol d'Or Mirabaud 2018 (video)

Anrika Bol d’Or Mirabaud är en fyra dagar lång seglarfest på vackra Lac...

Holmen Paper hjälper Wilhelm Kark a...

Wilhelm Kark är en lovande ung laser-seglare från Norrköping som satsar all...x