Anders fyra och JuCi brons i Melbourne!

Nattens medalraceseglingar i Melbourne bjöd på dramatik och med två svenska båtar i hetluften. Anders Karlsson avslutade en fin regatta med att behålla sin fjärdeplats. 49 fx tjejerna Julia Gross och Cecilia Jonsson spikade medalracet men det räckte tyvärr inte för avancera och de slutade på en bronsplats.

Anders Karlsson i laser har gjort sin bästa insats hitills i karriären i och med sin fjärdeplats. Inför medaljracet kunde han hade han chans på silver och brons men kunde också tappa många placeringar så det var en nervös Anders som ställde sin laser på rampen innan racet.

LAGERRENSNING MARSTRANDS HAVSHOTELL

Solbränd och trött, framför allt på grund av nervositet, men även en del häng, är jag tillbaka på boendet efter det avslutande medaljracet. Tyvärr lyckades jag inte prestera riktigt på topp och stannade därför kvar på fjärde plats i regattan. Den placeringen hängde tills slut på ett riktigt bra beslut nere vid länsmärket, där jag lyckades låsa Mitchell och ge honom ett straff innan sista rundningen. Resultatet blev att jag blev fyra totalt och han åtta, om jag inte gjort det hade resultatet varit det omvända. Med det sagt är jag fortfarande nöjd med regattan som helhet och med att ha presterat mitt bästa resultat någonsin, fyra på en världscup är kanske inte så illa ändå.. Säger Anders Karlsson på Sylt:s facebooksida: https://www.facebook.com/SYLT2016/?fref=ts

Se alla medaljracen relive:



Top