Rekordsommar gav efterlängtad återhämtning för båtbranschen

Sweboat – Båtbranschens Riksförbund – genomförde nyligen en snabb enkät bland sina 400 medlemsföretag, i syfte att känna av hur båtsäsongen 2013 varit hittills.

Över 120 företag svarade på enkäten och den allmänna känslan är att säsongen har varit bättre, och i många fall, mycket bättre än förra båtsäsongen.

En anledning till den ökade omsättningen är det fina vädret, men även intresset för båtlivet upplevs allt starkare samt att man kan ana ett lite bättre ekonomiskt läge i Sverige. Detta bådar gott för höstens försäljning och intresset inför sensommarens flytande båtmässor, säger Mats Eriksson, VD på Sweboat.

Försäljningen av nya båtar visar ännu inte på någon ökning, däremot har försäljningen av begagnade båtar tagit rejäl fart, vilket på sikt gynnar försäljningen av nya båtar.

Försäljningen av tillbehör och reservdelar har ökat i hela Sverige och beläggningen på varven för service och reparationer likaså. Även försäljningen av bränsle har ökat.

Sammantaget ger detta tydliga signaler på att många har varit ute på sjön och använt sina båtar i sommar, vilket gynnar båtbranschen.

Top