Team r:OS1 nöjda med med 14:de plats på sin första världscup i 49erFX

När nya klasser kommer in på det olympiska programmet är det alltid spännande att se vilka som tar initiativet och seglar i toppen från början. Danskorna har kopplat greppet om 49erFX klassen, genom att komma etta och trea på världscupen i förra veckan. Att det finns stor kunskap om skiffsegling i Danmark är ingen hemlighet om man studerar herrarnas framgångar i 49er. 

De svenska tjejerna hade överlag en tyngre regatta med untantag av team r:OS1, som visade framfötterna i flera seglingar och slutade på en hedrande fjortonde plats.

På sin facebooksida skriver man:

Nu har vi seglat färdigt vår första världscup :) Vi slutade totalt på en 14:e plats efter att ha haft en riktigt tung sista dag.
Blandat väder, blandade resultat och blandade prestationer, men sammanfattningsvis en helt ok start. Vi har fått se vad vi kan och vad vi behöver träna mer på, och framförallt vad som kommer krävas i den framtida satsningen :D

Vi har dessutom haft grymt kul och har fått uppleva många adrenalinfyllda ögonblick, galna upptåg och fått vara del av den härliga teamspirit som finns på 9er banan.
Det är en hungrig, grymt sugen besättning som åker vidare mot nästa världscup i Hyeres som startar 22 april!

Sara Engström och Cecilia Jonsson, team r:OS1

Vi ha även fått in en massa fina bilder från träningen innan regattan som synes nedan!

Top