NÄSTA

Volkswagen X-35 Cup växer sig starkare under 2011

Mars 21, 2011 @ 09:31:48   Foto whyshore.se

Volkswagen-X-35-Cup-vaxer-sig-starkare-under-2011

1 AV 2

Volkswagen Stockholm satsar vidare i Volkswagen X-35 Cup. Med fler anmalda batar och med positiva erfarenheter fran kappseglingssäsongen 2010 väntar nu en ny säsong. Cupen är också en god grund för de team som skall delta i VM i Århus, Danmark i augusti. Volkswagen X-35 Cup är ett publikvänligt event som kommer att seglas i och runt Stockholm. I år ingår KSSS Sandhamn Open i Volkswagen X-35 Cup.

 

Fyra stycken 2-dagars Grand Prix:s kommer att arrangeras med fokus på banrace och med en tight distanssegling som tillägg. ”Vi är glada för ett fortsatt samarbete med Volkswagen Stockholm och vi ser fram emot att utveckla Volkswagen X-35 Cupen ytterligare. Intresset för segling ökar och sporten har blivit mer publik och det är kul!” säger seglarprofilen Klabbe Nylöf som också är initiativtagare till cupen. X-35 klassen är väletablerad och har VM-status. De fyra tävlingsarenorna är ett geografiskt medvetet val och skapar också förutsättningar för att umgås även utanför banan på närliggande restauranger. Här kan man umgås på after sail tillsammans med sponsorer och vänner och äta och dricka något gott tillsammans.

 

”Segling är roligt och miljösmart, precis som att köra Volkswagen Blue Motion” säger Tobias Rückert, chef för Volkswagen Stockholm. ”Vi har fått bra respons från våra kunder och samarbetspartner för vår satsning på Volkswagen X-35 Cupen. Det gör att vi nu tar ett ännu större grepp över cupen och vårt framgångsrika Volkswagen Sailing Team. Att det är VM i Århus i augusti gör ju att intresset kommer att öka ytterligare för X-35 båtarna och det är viktigt att synas där våra kunder befinner sig. I sommar är det mer än 2 miljoner som besöker i vår vackra skärgård.”

 

Lars Sörqvist, ordförande i X-35 Förbundet ser också fram emot kommande säsongen: ”X-35:an är en fantastiskt rolig båt att segla och våra regattor kännetecknas av fart, täta situationer och en mängd spektakulära händelser på banan. Detta kommer att leda till många minnesvärda upplevelser för både de seglande besättningarna och åskådarna. Klassen kännetecknas dessutom av en mycket social och öppen stämning varför de landbaserade aktiviteterna brukar vara mycket trevliga.”

 

Volkswagen X-35 Cup program inför 2011

GP 1 Stockholm 21-22 maj

GP 2 Sandhamn 11-12 juni

GP 3 Stockholm 18-19 juni

GP 4 Stockholm 10-11 september

 

Whyshore Yachting & Marketing är ett företag inom sports marketing för kommersiella projekt med sponsring, partnerstrukturering och sportfrämjande event, som specialiserar sig på global och regional nivå. Whyshore ansvarar för projektledning av Samsung Challenge.

Din Bil Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Volkswagen AG och representerar varumärkena Volkswagen, Skoda, Audi, Seat och Porsche på de svenska storstadsmarknaderna.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Mr.Rogers - världens vänligaste val?

Denna knölval har visat upp sig vid tre olika tillfällen utanför Long Beach, Kalifornien och har fått namnet Mr.Rogers på grund av sin vänlighet.

Tekniska problem för ledaren av ROR...

Finska Ludde Ingvalls CQS fick ett stort bakslag i RORC Transatlantic Race efter ett tekni...

Video: Superyacht värd 25 miljoner ...

Du behöver aldrig få dåligt samvete för dina dåliga tillä...

Till Salu: Wally Yachts Inti3

Den 24 meter långa yachten Initi3 har lagts ut till försäljning av Ocean I...

Video: Hallberg-Rassy 48 i Hårt Väder

Hallberg-Rassy är känt för att vara tunga, stabila, sjövärdiga b&...
x