NÄSTA

Ombord Quantum Racing (VIDEO)

Maj 03, 2018 @ 11:44:48   Foto quantum racing


1 AV 1

Att se rå film från ombord är ofta roligare än flashiga klipp med musik. Dessutom kan man lära sig en massa saker. Här har vi Quantum Racing som seglar på TP52 Super Series. Nyckelpersonerna ombord är också nyckelpersoner i det amerikanska America's Cup-syndikatet American Magic. Som rorsman och taktiker har de Dean Barker respektive Terry Hutchinson. 

 

Att lyssna på hur dessa superproffs kommunicerar och hur de rör sig ombord är alltid lärorikt. Notera hur Dean Barker, i starten, hotar båten i lä om att komma in i lä för att skapa mer separation mellan båtarna. 

 

Ett hett tips nu när säsongen är igång är att investera i en mikrofon och en kamera för att sätta ombord. Synka sedan ljudet med bilden. Det tar analyserna av racen till en ny nivå då man inte bara kan diskutera om de beslut man tog var rätt eller fel, utan också varför man tog de besluten och på vilka grunder.

 

Om man vill ta det ytterliggare en nivå upp kan man skaffa en kamera från Garmin med inbyggd GPS. Då kan du även få upp fart och kurs i bilden och därmed och få mer svart på vitt när och var på banan du har förlorat eller tjänat.

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x