NÄSTA

Ombord Quantum Racing (VIDEO)

Maj 03, 2018 @ 11:44:48   Foto quantum racing


1 AV 1

Att se rå film från ombord är ofta roligare än flashiga klipp med musik. Dessutom kan man lära sig en massa saker. Här har vi Quantum Racing som seglar på TP52 Super Series. Nyckelpersonerna ombord är också nyckelpersoner i det amerikanska America's Cup-syndikatet American Magic. Som rorsman och taktiker har de Dean Barker respektive Terry Hutchinson. 

 

Att lyssna på hur dessa superproffs kommunicerar och hur de rör sig ombord är alltid lärorikt. Notera hur Dean Barker, i starten, hotar båten i lä om att komma in i lä för att skapa mer separation mellan båtarna. 

 

Ett hett tips nu när säsongen är igång är att investera i en mikrofon och en kamera för att sätta ombord. Synka sedan ljudet med bilden. Det tar analyserna av racen till en ny nivå då man inte bara kan diskutera om de beslut man tog var rätt eller fel, utan också varför man tog de besluten och på vilka grunder.

 

Om man vill ta det ytterliggare en nivå upp kan man skaffa en kamera från Garmin med inbyggd GPS. Då kan du även få upp fart och kurs i bilden och därmed och få mer svart på vitt när och var på banan du har förlorat eller tjänat.

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Världscupen DAG 1, pressrelease och...

Pressrelease från Svenska Seglarförbundet:   Världscupen arrangeras just nu i Enoshima, Japan – det vill säga på samma vatten som...

Rolex Swan Cup 2018 (video)

I veckan seglas den 20e upplagan av Rolex Swan Cup. Racen seglas i Maddalena skärgå...

Kättingtrassel från helvetet (video)

Rubriken säger väl allt. Vi vill ändå varna känsliga tittare. Det...

TIPS: World on Water Sailing TV (vi...

World on Water är ett program som visar det senaste inom segling globalt. Avsnittet ne...

18ft Skiff Europeans Mark Foy Troph...

I somras seglades EM (och Mark Foy Trophy) för International 18ft Skiffs på...x