Svenska Mästare: Anton Dahlberg och Per Thorsell

Anton Dahlberg och Per Thorsell seglade hem SM-guldet i Snipe tidigare i sommar och inför Mästarnas Mästare tränade även Anton en del i Rio för att få så mycket kunskap som möjligt om olika seglingsförhållanden för att vara redo nu i helgen. 

1. Som vinnare måste man få frågan, hur känns det?

Fantastiskt kul! Vi är helt nya i klassen så det var en härlig känsla att upplev den fina utvecklingen vi hade från första till andra dagen.

2. Kommer du ihåg sista racet och känslan av veta att ni vunnit?

Fantastiskt kul! Vi är helt nya i klassen så det var en härlig känsla att upplev den fina utvecklingen vi hade från första till andra dagen.

3. Visste ni att ni hade chans på guld innan regattan startade?

Vi trodde att vi skulle ha en bra chans på guldet. Jag har seglat otroligt mycket senaste tiden, må vara i en 470, mycket av den seglingskompetens trodde jag att vi med fördel skulle kunna utnyttja i Snipen. Att min Brasilianska 470 konkurrent tillika goda vän är tidigare världsmästare i Snipe gjorde inte saken sämre, vi fick en hel del matnyttiga Snipe-specifika tips.

4. Är ert team självklart inför Mästarnas Mästare?

Vårt team är satt inför mästarnas mästare. Vi blir två bröder Thorsell och två bröder Dahlberg, broderskap trumfar det mesta… Det kommer bli högljutt ombord.

5. Hur kommer ni förbereda er?

Förberedelser är viktigt. Vi kommer träna på land i stiltypisk ala Dahlberg mané.

6. Har ni någon hemlig taktik du kan dela med dig av?

Klart vi har en hemlig taktik…. Men den blir inte så hemlig om jag berättar den. Mycket kommer att komma ner till att hålla fokus på rätt saker vid rätt tillfälle.

Vi håller tummar och tår att broderskapet håller i sig och stort lycka till!

SEGLA MED OSS GENOM MEDELHAVET.

Top