TA MED BEBISEN PÅ SOMMARENS SEGLINGAR

Ingenting är omöjligt och att ta med sin nyfödde bebis ombord på semesterseglingen är inte heller omöjligt. Brittany och Scott ligger bakom seglingsbloggen Windtraveler.net och förklarar där att barn ombord på segelbåten inte är några problem.

Brittany och Scott satte segel i september 2010 med deras förstfödde dotter Isla, i hopp om ett inte så vanligt liv. Detta gick över förväntan och nu står familjen med tre barn som alla har vuxit upp ute till havs på en båt utan en fast stad som kallas deras hem.

Familjen är enade om att det inte är platsen de vill besöka som är målet utan resan dit tillsammans. Brittany och Scott önskar att fler barn fick möjligheten att växa upp på en båt och har därför valt att tipsa oss om vad som kan vara bra att tänka på.

Lära sig segla ensam

Bebisen klarar sig inte själv så någon borde övervaka och se till att ingenting händer. Därför vid till exempel nattseglingar är det viktigt att man faktiskt kan klara av att hantera både båten och bebisen ensam.

Ha mycket vatten ombord

Se till att ha en stor vattentank som fungerar. I början när vi seglade ombord själva utan våra barn var vi noga med att inte slösa på vattnet. Idag är det vår räddning. När barnen är rastlösa kan vi fylla barnpoolen ombord och låta dem bada en stund och sedan efter varje måltid enkelt kunna skölja av både båt och barn efter all pastasås.

En dusch uppe på däck

Varken saltvatten eller sand hör hemma nere i båten och därför är det viktigt att kunna spola av barnen innan de ska gå ner. Gör detta till en rutin redan från början så slipper det bli en faktor till bråk.

Vill du ta del av hela listan på hur man bör förbereda sig inför resa med barn ombord? Gå in på WindTraveler.net

Top