Första videon från banan RORC 600 – Acqua Films

Vi har tidigare sett bilder från racet och en video från dagarna innan. Filmen från RORC Caribbean 600 är nu klar. Att Caribbean 600 är en grym tävling är inget att orda om, men det blir lite tydligare när det hamnar på film.

Fotografen själv säger:

”Det är ett episkt race, med 8 olika öar som rundningsmärken gör att landskapet och platsen helt magisk. Samtidigt som vinden hela tiden är konstant med undantag för när man sniker väldigt nära land. För en fotograf är dessa ingredienser, tillsammans med de grymmaste båtarna på en snabb och vacker bana, guld värt. Alla seglarna ger allt, och att få intervjua dessa seglare, flera av dem de bästa i världen gör tävlingen till en ren lycka att få arbeta med. Det är verkligen en ren fröjd att få jobba på ett sådant här event, jag önskar och hoppas att budget finns att täcka ännu mer av banan nästa år, då det kostar väldigt mycket.” – Roddy Grimes, Acqua Films

En annan ung man som upplevt tävlingen på plats är Nacra 17 seglare David Jonsson som beskriver känslan på start linjen så här:

”Vi var en laddad och nervös men fokuserad besättning, mäktigt att vara på en startlinje med ett tiotal båtar runt 100 fot, RORC 600 är en tuff tävling med många riktigt duktiga seglare.”

På Onsdag kl 23.00 visar Eurosport sitt seglingsprogram 'Yacht Club', där viasar man bilder från just RORC Caribbean 600 om ni vill se och veta mer från detta event.

Njut av filmen, tabba dig över till resebyråns hemsida och beställ biljetter inför 2015, seglingsfest i palm-klimat kan inte vara dåligt för någon…

Top