NÄSTA

Ulrikkeholm hittills utan förluster i kvartsfinalen

Augusti 08, 2013 @ 17:59:45   Foto Dan Ljungsvik

Ekaterina Skudina, RUS mot Caroline Sylvan, SWE. Foto: Dan Ljungsvik/LWM
Ekaterina Skudina, RUS mot Caroline Sylvan, SWE. Foto: Dan Ljungsvik/LWM

1 AV 4

Anna Kjellberg på delad fjärdeplats med 1 – 1 i matcher

 

Titelförsvarande danskan Camilla Ulrikkeholm har fått en smakstart i kvartsfinalomgången i årets Lysekil Women’s Match. Med två segrar av två möjliga är hon ensam om att vara obesegrad, och toppar därför tabellen:

– Vi är mycket glada för två segrar. Vi seglade ett par täta kvartsfinalmatcher i svåra förhållanden, där det hela tiden gällde att kika efter nästa vindpust, berättar Camilla.

 

En av danskans båda matcher gick mot svenska Caroline Sylvan, som misslyckades med att anlända till starten i tid och därför tilldömdes en straffsväng:

– Caroline var väldigt tätt på oss under större delen av racet, så när vi närmade oss målgången var vi glada att hon hade en straffsväng kvar att göra, kommenterar Ulrikkeholm, som önskar sig mer stabil vind under fredagen.

– Ja, det var lite lotteribetonat idag, med puffar som drog ner mellan klipporna och ganska mycket skiftningar i vindriktningen också, tycker hon.

 

Främsta svenska är Anna Kjellberg från Göteborgs Kungliga SS, som med en seger och en förlust nu delar fjärdeplatsen med fransyskan Claire Leroy:

– Det var svårseglat idag, så resultatet känns OK men inte mer, säger Marie Björling Duell, tidigare matchracingrorsman av absolut världsklass men nu taktiker i Kjellbergs besättning.

– Segern mot Lucy Macgregor kan visa sig viktig när resultaten ska räknas ihop, eftersom hon är en högt rankad seglare som det lönar sig att slå. Ledningen i den matchen skiftade flera gånger, men inför den sista undanvinden kunde vi skapa en lucka och sedan dryga ut, förklarar Marie, som tycker att Kjellberg & Co har ett bra slagläge inför fortsättningen.

 

Även fransyskan Anne-Claire Le Berre, som med resultatet 2 – 1 delar andraplatsen med Macgregor, suckade lite över torsdagens förhållanden i Lysekil. Ännu mer missnöjd var hon dock med sina egna starter:

– Vi missade två av tre och det håller inte i ett så här starkt fält, konstaterar hon.

– Det var besättningens manövrer och vår förmåga att hitta rätt i vindskiften som räddade oss.

 

Kvartsfinalomgången i Lysekil Women’s Match fortsätter fredag förmiddag. Semifinalerna går fredag eftermiddag och lördag förmiddag. Hela fredagen kommer vi på Search Magazine att finnas på plats. Innan det är dags för finalen på lördag eftermiddag.

 

Ställning i kvartsfinalomgången i Lysekil Women’s Match 2013. Alla ska möta alla, alltså 7 matcher per skeppare. (Skeppare, nationalitet, vunna/förlorade matcher):

1. Camilla Ulrikkeholm, DEN, 2 – 0

2. Lucy Macgregor, GBR, 2 – 1

2. Anne-Claire Le Berre, FRA, 2 – 1

4. Anna Kjellberg, SWE, 1 – 1

4. Claire Leroy, FRA, 1 – 1

4. Ekaterina Skudina, RUS, 1 – 1

7. Caroline Sylvan, SWE, 0 – 2

7. Johanna Larsson, SWE, 0 – 2

 

Slutresultat i round-robin (grundomgången). (Skeppare, nationalitet, vunna/förlorade matcher):

1. Lucy Macgregor, GBR, 8 – 2

2. Camilla Ulrikkeholm, DEN, 7 – 3

3. Claire Leroy, FRA, 7 – 3

4. Anna Kjellberg, SWE, 6 – 4

5. Anne-Claire Le Berre, FRA, 6 – 4

6. Ekaterina Skudina, RUS, 5 – 5

7. Caroline Sylvan, SWE, 5 – 5

8. Johanna Larsson, SWE, 5 – 5

9. Claudia Pierce, NZL, 3 – 7

10. Alexa Bezel, SUI, 3 – 7

11. Anna Kjellgren, SWE, 0 – 10

 

Lysekil Women's Match är med 300 000 SEK (50 000 USD) i prispengar världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan förstås och följas av publiken. Världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i den åttonde upplagan av Lysekil Women's Match, som arrangeras 5 – 10 augusti av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar. Lysekil Women’s Match är final i nya Women’s International Match Racing Series, med tävlingar i Frankrike, Korea, Danmark, USA och Sverige. Den internationella seriens prispott på 50 000 USD fördelas i Lysekil.

 

Huvudsponsorer för Lysekil Women’s Match är Preem och Thun Tankers, med Lysekils Kommun som värdstad.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Vattenskidor bakom Hobie 18 - (video)

Vem trodde att en liten Hobie 18 katamaran kunde dra en vattenskidåkare bakom sig? Detta klipp är från 1985 på Keuka Lake i New York.  

Francois Gabart slår ännu ett rekord!

Francois Gabart har nu korsat ekvatorn och fortsätter att utöka sin ledning mot d...

Kul eller farlig vinteraktivitet? -...

Ett gäng barn hoppar i en kanot som körs ner för en snöig backe ner i s...

Nyhet: Wauquiez Pilot Saloon 42

Sedan lanseringen av Pilot Saloon-serien 1991 har det franska varvet Wauquiez levererat mer...

Undoms-VM i Kina - Dag 1: Svenskbåt...

Idag gick första dagen av stapeln för Ungdoms-VM i segling där den bäst...
x